Com aprofitar les proteïnes naturals dels aliments

In Hospital de Nens, Salut i Esport

Salut i benestar

Si estàs entrenant per millorar la teva forma física, sentir-te més en forma i augmentar la teva massa muscular, has de saber que no només el teu estil de vida s’ha de centrar en l’exercici físic, ja que l’alimentació hi juga un paper importantíssim, i pot fer que progressis o que t’estanquis, depenent el que mengis.

Possiblement això ja ho sàpigues, i en la teva dieta existeixin gran quantitat d’aliments proteics, però has de saber que no tots els aliments són iguals, ja que uns s’assimilen millor en l’organisme, donant resultats més eficaços i fent-se notar des de la primera setmana.

Si de veritat vols saber com aprofitar les proteïnes naturals dels aliments, t’aconsellem que estiguis atent a aquest article.

ASSIMILACIÓ LENTA I ASSIMILACIÓ RÀPIDA

Quan ens alimentem, els aliments passen pel nostre estómac, el qual s’encarrega de partir-los i descompondre’ls perquè el nostre organisme sigui capaç d’absorbir amb més facilitat els nutrients. Existeixen aliments que tenen una cadena molt més complexa que altres, que provoquen una assimilació en l’organisme més lenta. Què vol dir? Que els menjars seran molt més pesats, i no s’aprofitaran al màxim. Si ingerim gran quantitat d’aliments d’aquest tipus, el nostre estómac treballarà més del compte, sentint-nos amb menys força, i el que avancem en el gimnàs o fent exercici jugant a futbol no es veurà recompensat.

Existeixen gran quantitat d’aliments proteics, però no tots s’assimilen igual en l’organisme

Per contra, quan estem prenent aliments rics en proteïnes però que són d’assimilació ràpida, el cos triga menys en aprofitar aquests nutrients, incorporant-los al flux sanguini amb més celeritat, ens sentirem amb més energia i aprofitarem millor tot el que ingerim.

ALIMENTS QUE MILLOR APROFITEN LES PROTEÏNES

Una de les millors formes per aprofitar les proteïnes que mengem és sempre cuinar aquelles que el nostre organisme assimila millor, com és el cas del peix, preferentment blanc, pot ser dels que menys índex de greix tenen, o les carns magres (pollastre, llom, conill …), entre altres aliments que ens aportaran proteïnes ràpides. Aquests aliments, una vegada arriben al nostre estomac, són fàcils de tractar, sobre tot si no tenen una gran quantitat de greix o certs tipus d’hidrats de carboni.

Si mesclem aliments d’assimiliació rápida amb altres que no ho són, l’efecte que busquem s’alentirá

És important saber que, si mesclem aliments d’assimilació ràpida, amb altres que no ho són, l’efecte que busquem s’alentirà o, fins i tot, arribarà a tornar-se contra nosaltres novament, no servint de res el que estem fent. És el cas dels ous o les llegums, que faran que el nostre estómac treballi més del que volem. A l’igual que hi ha aliments que perjudicaran el nostre avançament, existeixen altres que, mesclats amb aliments proteics d’assimilació ràpida aconseguiran que s’assimilin molt millor gràcies als seus components, per la qual cosa s’aconsella mesclar-los als dinars, amb la finalitat de tenir un major aprofitament d’allò que mengem. El primer aliment que ens ajudarà és la papaia. La raó dels seus beneficis ve d’un enzim que produeix l’anomenada papaïna i que realitza un paper molt similar a la pepsina. La pepsina és l’encarregada principal en l’organisme de convertir les cadenes complexes de les proteïnes en aminoàcids essencials, sent més ràpidament absorbides en l’intestí.

Un altre enzim molt similar a la papaïna és la que trobem a la pinya, i que s’anomena bromelina. De la mateixa forma, aquest enzim aconsegueix agilitzar la digestió, fent que el cos absorbeixi millor els nutrients. També gràcies a les vitamines d’aquesta fruita i a la fibra, ens desfarem millor d’allò que no necessitem, fent una doble funció.

Uns altres dos aliments que has de tenir present i incorporar-los a la vida diària són les figues i els kiwis, els dos tenen components que milloren la digestió, fent que treballin amb major eficàcia i fent que s’aprofiti absolutament tot el que ingerim.

You may also read!

Dani Ballart, nou entrenador del CN Mataró

Gran notícia per l’esport d’elit del Maresme i de manera particular per al Centre Natació Mataró. El tècnic Dani

Read More...

NEIX UN NOU CLUB. BÀSQUET MARESME BOET MATARÓ 3 VILES.

Després de molts mesos de treball, l’Associació Esportiva Boet Mataró i el Bàsquet 3 Viles acorden unir esforços i iniciar

Read More...

Iniciativa local davant el COVID-19: Pericos solidaris i de proximitat arriba al Maresme

L’RCD Espanyol de Barcelona posa a disposició dels 1.511 socis de totes les comarques barcelonines, majors de 75 anys,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu