Beques TecnoCampus per a esportistes d’èlit

In Esport, Estudis

OBERTA LA CONVOCATÒRIA PER AL CURS 2020-2021

ESTAN ADREÇADES ALS JOVES QUE VOLEN REALITZAR ESTUDIS UNIVERSITARIS ALHORA QUE CONTINUAR AMB LA PRÀCTICA D’UN ESPORT D’ALT NIVELL

Fer compatible l’esport d’alta competició amb els estudis universitaris. Aquesta és la filosofia de les beques posades en marxa el curs 2014-15 pel TecnoCampus, sis entitats esportives de la ciutat i el Club Balonmano Granollers, i que fins ara han beneficiat 68 estudiants.

Els clubs de la ciutat adherits al programa, i que financen el 50% de la beca, són el Centre Natació Mataró, el Centre Atlètic Laietània, el Club Esportiu Iluro Hoquei Club, el Club Joventut Handbol Mataró, el Club Hoquei Mataró i el Club Esportiu Futsal Mataró.
En tot els casos, la beca està dotada amb un import de 1.500 euros, dels quals la meitat els aporta el club al qual pertany l’estudiant becat i la resta, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, titular de tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra.

En el passat curs 2019-20, les beques atorgades a estudiant de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus han estat les més nombroses, amb un total de 12 estudiants becats. Aquest fet coincideix amb el desplegament total del grau en Fisioteràpia i la Doble titulació en Fisioteràpia-CAFE, dues titulacions molt vinculades als professionals de l’esport. La resta d’estudiants becats cursen estudis en els altres dos centres del TecnoCampus adscrits a la Universitat Pompeu Fabra: l’Escola Superior Politècnica i l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa.

Els estudiants del TecnoCampus també poden optar a les beques del Ministeri o de la Generalitat per a centres adscrits. Igualment poden participar en un programa de beques propi, i a tot tipus d’ajudes per realitzar part dels estudis a l’estranger.

ENTREVISTA A LAURA TIMONER

La Laura Timoner és una jugadora d’alt nivell de bàsquet becada per TecnoCampus. L’última temporada va jugar a la Lliga Femenina 2 amb el Boet Mataró i estudia la Doble titulació en Fisioteràpia-CAFE. Ens explica la seva experiència:

“La clau per estudiar i fer esport d’alt nivell és l’organització”

Com compagines els teus estudis amb la vida esportiva?

La clau és l’organització. Entrenar i estudiar a la mateixa ciutat em facilita a l’hora de poder repartir-me el temps. Els entrenaments majoritàriament són a la tarda i és per això que en poder estudiar de matí no perdo cap classe. És cert, que molts caps de setmana tinc partits en què viatgem, i això sí que em dificulta a l’hora de fer lliuraments de treballs, però amb organització i realitzar-ho amb temps, és la clau per poder-ho aconseguir.

Com t’ha ajudat la beca econòmicament?

M’ha ajudat de cara a poder estudiar la Doble titulació, ja que, amb aquesta beca i la de familiar nombrosa, el preu disminueix i puc fer la carrera que des que la conec volia fer.

TecnoCampus et facilita compaginar competicions amb la vida acadèmica?

Sí, la majoria de professors em faciliten a l’hora de realitzar exàmens i lliuraments, ja que com he mencionat amb anterioritat, els viatges fan que estiguis durant un cap de setmana fora, viatjant i jugant, i això provoca una pèrdua de temps important per dedicar a l’estudi.

Quina ha estat la teva última fita en competicions?

He jugat aquesta temporada al Boet Mataró a Lliga Femenina 2, segona divisió nacional, per mi és el més important de tota la meva carrera com a jugadora.Destacar també que vaig ser Campiona de Catalunya i d’Espanya Cadet amb el Femení Sant Adrià.

El testimoni de la Laura Timoner és un exemple d’organització i viabilitat en compaginar estudis i esport amb èxit, a més de l’ajut útil econòmicament de les beques a esportistes del TecnoCampus.

You may also read!

Berta Ferreras. L’acròbata de l’aigua

Membre de l’equip espanyol de natació sincronitzada Com s’acostuma a dir, ets de Mataró de tota la vida. Així és.

Read More...

Plans de competició de futbol i futbol sala temporada 2020-2021

El futbol arrenca a l’octubre La Federació Catalana de Futbol va aprovar a l’agost els plans de competició del

Read More...

Telma Torregrosa. La reina del descens

TELMA TORREGROSA ÉS UNA VIRTUOSA DE LA MOUNTAIN BIKE. EN CONCRET, DE LA MODALITAT DE DESCENS. LA JOVE CICLISTA

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu