Ivan Serrano, mestre d’educació física i coordinador d’extraescolars de centres de Premià de Mar i Cabrera de Mar

In Entrevistes, Personatges
Ivan Serrano, durant el descans d'un partit de vòlei

Quins van ser els teus orígens a l’esport escolar?

Al 1998 vaig començar la carrera universitària a l’INEFC de Barcelona. Aquell mateix any vaig fer d’entrenador de futbol sala a la Salle Premià i participavem a la lliga escolar del Consell Esportiu del Maresme; i des de llavors, no he parat d’entrenar i coordinar activitats.

Coordines moltes coses…

Soc professor d’educació física d’una escola de Cabrera de Mar i a més a més coordino moltes activitats esportives, amb les seves diferents modalitats i categories.

Ens pots explicar quines són les teves tasques durant una setmana d’activitats dels jocs escolars?

El primer, envoltar-me de grans entrenadors que m’ajuden moltíssim en les meves tasques. Des de muntar els horaris de competicions de cada cap de setmana, mirar que el material de treball sigui l’adequat, la relació amb les famílies, entrenar… Penseu que organitzo moltes modalitats esportives diferents: futbol sala, voleibol, bàsquet, patinatge, rotacions esportives, judo, atletisme…. 

Algunes vegades fas de Tutor de Joc, què tal l’experiència?

Ser Tutor de Joc del Consell Esportiu del Maresme és molt agradable. L’ambient a les grades per part de les famílies és lúdic i venen a gaudir dels seus fills i filles practicant esport.

Creus que l’esport escolar ha evolucionat en els darrers anys?

Penso que cada vegada hi ha més mentalitat que fer esport és saludable per molts motius. Actualment, les famílies posen la pràctica esportiva com aspecte obligatori a la vida dels seus fills. Això ha fet que les escoles organitzin extraescolars, les famílies els apuntin, els Consells Esportius tinguin més participants…

Quins creus que són els principals objectius de l’esport escolar?

Hem de tenir molt clar que l’esport escolar ha de ser educatiu. Que totes les vivències que tinguin els ajudaran a formar-se com a persones. Han de poder compartir companyonia, aprenentatges, coneixements, esportivitat, alegries, tristeses…

Com veus l’esport escolar en general al Maresme?

Molt bé. Penso que tenim molta sort! Som una comarca amb molta cultura d’esport escolar. Molts pobles, escoles, entitats… participen a les múltiples activitats que realitza el Consell Esportiu.

I el Consell Esportiu?

Veig que en els  últims anys s’està fent molt bé la feina. Hi ha moltes ganes de créixer, de tenir més participants, de fer noves activitats, de consolidar les que ja hi ha, de fer important la comarca a nivell esportiu. I van per bon camí!

Per últim, un desig en relació a l’esport?

Doncs que la comarca segueixi creixent a nivell esportiu. Tenim molt potencial, moltes escoles, moltes instal·lacions i moltes persones amb ganes de treballar. Entre tots hem d’aconseguir que el 100% dels infants tinguin l’esport com un aspecte important en les seves vides.

You may also read!

Berta Ferreras. L’acròbata de l’aigua

Membre de l’equip espanyol de natació sincronitzada Com s’acostuma a dir, ets de Mataró de tota la vida. Així és.

Read More...

Plans de competició de futbol i futbol sala temporada 2020-2021

El futbol arrenca a l’octubre La Federació Catalana de Futbol va aprovar a l’agost els plans de competició del

Read More...

Telma Torregrosa. La reina del descens

TELMA TORREGROSA ÉS UNA VIRTUOSA DE LA MOUNTAIN BIKE. EN CONCRET, DE LA MODALITAT DE DESCENS. LA JOVE CICLISTA

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu