L’esgrima també existeix

In Esgrima

Aquest esport olímpic, introduït pel mateix Baró Pierre de Coubertin en els primers jocs de l’era moderna a Atenes 1896, és famós per la seva plasticitat i destresa. Des de fa sis anys ja es pot practicar en el Maresme gràcies a la infrangible voluntat de dos enamorats d’aquest esport, Albert Tena i Carles Palá. Tots dos, al costat de la també entrenadora Maria Pou, estan al capdavant dels dos únics clubs on es pot aprendre i practicar esgrima (principalment espasa esportiva, una de les modalitats de l’esgrima juntament amb el sabre i el floret) a la nostra comarca, la Sala d’Armes de Cabrils i el Club Esgrima Mataró.

Als seus 27 anys, Albert Tena, format en el Club d’Esgrima SAM de Barcelona, porta sis anys liderant aquest projecte en el Maresme juntament amb Carles Palá: “Ell era esgrimista i per raons laborals es va traslladar a Mataró. Va comprovar que no hi havia cap club d’esgrima, així que ens va plantejar a mi i a Maria Pou obrir una sala a Cabrils”. Ara ja tenen 77 membres, des d’un nen de sis anys a un esportista de 67. “També fem entrenaments a Tiana i a Alella”, assenyala.

Carles Palá, esgrimista de 60 anys, va ampliar posteriorment l’escola a Mataró: “En l’actualitat comptem amb 14 socis, gairebé tots d’uns 12 anys, i el nostre gran objectiu és anar fent planter a poc a poc”.

Tots dos indiquen que el seu gran somni “és trobar una sala en el Maresme on establir-nos definitivament i implementar la nostra metodologia de treball, agrupant a tots els afeccionats a l’esgrima de la nostra comarca”.

Els tiradors del SAC

Són molt optimistes perquè pràcticament tots els que proven l’esgrima es queden: “Ja tenim a un campió de Catalunya menor de dotze anys, un altre en la categoria de veterans i hem aconseguit molts segons i tercers llocs”, refereix Tena. El president del SAC afirma que “l’equipació bàsica per fer esgrima no és gens cara: surt per uns 150 euros i et pot durar diversos anys”.

Tant Albert com Carles conviden a una classe gratuïta a tots els qui desitgin provar l’esgrima i iniciar-se en aquest esport, tan ple de virtuts: “Amb la pràctica de l’esgrima s’incrementa la rapidesa, la força i la destresa, i s’eduquin les qualitats psíquiques més importants: la voluntat, l’autocontrol, la iniciativa, la seguretat i la intel·ligència. Això permet situar-la com un esport valuós per a la formació d’hàbits i qualitats com a individu”.

Per acabar, agreguen que “l’esgrima no demanda dots físics especials per al començament de les classes (força, talla alta, etc.), la qual cosa explica la seva accessibilitat. A ella pot dedicar-se qualsevol persona que ho desitgi i que tingui un estat normal de salut. La seva pràctica pot començar-se des d’una edat primerenca i continuar fins a una edat avançada. Qui ho prova, es queda”.

 

You may also read!

Oriol Mena, el fill pròdig de Dosrius. Millor pilot català de motos del Dakar 2019

“Quan em van oferir córrer el Dakar el 2018 va ser com si em toqués la loteria; una història

Read More...

Gerard Figueras Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya

Gerard Figueras i Albà (Vilanova i la Geltrú, 1982) Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya en substitució d’Ivan

Read More...

El Canet FC presenta els actes del seu centenari a l’FCF

UN CLUB AMB HISTÒRIA Una representació del Canet FC, encapçalada per la seva presidenta, Glòria Ruiz, va presentar recentment

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu