NAIXEMENT D’UN NOU CLUB ESPORTIU

In Clubs, Twirling

El TWIRLING arriba a Malgrat de Mar

El twirling és un esport consistent a executar, amb acompanyament musical, exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica rítmica, fent figures amb un o més bastons. Aquesta disciplina d’origen nord-americà estesa a tot el món, té un gran arrelament i tradició a Catalunya, on hi ha més de 30 clubs. A Catalunya coexisteixen dues associacions, la Federació Catalana de Twirling, que data de l’any 1984, i la Unió Catalana Esportiva de Clubs de Twirling des de l’any 1999.

El naixement d’un nou club esportiu sempre és una gran notícia. I si és d’un esport minoritari, millor encara, perquè posa de manifest la inquietud i interès dels practicants d’aquesta modalitat, que lluiten per fer-se amb un lloc en el panorama esportiu.
És el cas del Club Twirling de Malgrat de Mar, que es va posar a caminar la segona setmana de setembre en el pavelló Germans Margall. El nou club esportiu ha estat creat per l’esportista Aida Rodrigo, de 28 anys i que durant tota la seva vida va competir en aquesta especialitat fins que va decidir dedicar-se a la docència.

“Em vaig formar com a entrenadora per poder ensenyar aquest esport a les noves generacions, encara que és cert que el twirling no té edat. És un esport espectacular, molt bonic de veure i de practicar”

Es va decidir a fer aquest pas després de la seva experiència com a entrenadora en Vidreres, on està a un altre club: “Durant la celebració d’un campionat internacional molt important de bandes i majorets ens van venir moltes nenes del Maresme i voltants interessant-se per practicar el twirling. Vaig parlar amb el regidor d’Esports de Malgrat de Mar i amb la tècnica d’Esports sobre la possibilitat de crear un club al municipi i els va semblar una proposta molt interessant. En poques setmanes es va fer realitat”.
Aida destaca l’espectacularitat d’aquest esport: “El twirling és molt bonic, perquè té molta plasticitat, és elegant i exigeix una gran coordinació i compenetració en les seves coreografies. És la suma d’alguns elements de la gimnàstica rítmica i la dansa, sempre amb el bastó com a nexe d’unió i la música”. Les interessades en practicar el twirling poden acudir dilluns i dimecres, de 17.00 a 19.00 hores, al Pavelló Germans Margall.

 

 

You may also read!

Publicades les agrupacions de Segona i Tercera Catalana

La Federació Catalana de Futbol publica les agrupacions de la Segona i la Tercera Catalana masculines, de cara a

Read More...

ELS GRUPS DE LA PRIMERA CATALANA 2021-2022

La categoria comptarà amb un total de 43 equips la pròxima temporada, que es distribuiran en tres grups de

Read More...

EL MARESME, TERRITORI OLÍMPIC

Sens dubte, el Maresme és una de les comarques amb més percentatge d’esportistes olímpics per metre quadrat de Catalunya

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu