Campanya per promocionar l’esport i l’activitat física

In Esport Escolar, Sense categoria

13.800 nens i joves participen a #deMataróaTòquio

La iniciativa uneix dos mons molt diferents com són l’esport escolar i l’esport olímpic amb l’apadrinament de la waterpolista olímpica Marta Bach.

L’esperit olímpic que va recórrer Catalunya l’any 92, ha tornat aquests dies a la capital del Maresme gràcies a #deMataróaTòquio. Els organitzadors destaquen que aquest esperit i la il·lusió dels nens i nenes a l’hora de preparar els actes i sobretot la cerimònia d’arribada del testimoni a cadascuna de les escoles ha sobrepassat totes les previsions inicials.

La campanya inclou també activitats per treballar els jocs olímpics des de diferents assignatures. El “Matesports”una sèrie de problemes de matemàtiques relacionats amb els jocs olímpics, un concurs de dibuix i activitats de llengua entre d’altres.

#deMataróaTòquio acabarà amb una cloenda, durant el mes de juny on els representants de les diferents escoles i les institucions, lliuraran a la Marta Bach l’encàrrec de portar fins a Tòquio una reproducció de la Laia l’Arquera per passejar-la per l’estadi olímpic de Tòquio durant la inauguració dels Jocs Olímpics. La previsió és sobrepassar àmpliament la quantitat necessària de quilòmetres i els organitzadors parlen de poder completar una volta a tot el planeta.

La Campanya ha rebut elogis de la Secretaria General de l’Esport i del Departament d’Educació, i ja són moltes les ciutats i comarques de Catalunya que volen afegir-s’hi en properes edicions.
“Veure una activitat com aquesta, després dels moments tan durs que hem passat, és una cosa que m’emociona. És espectacular com aquests nens i nenes viuen l’esperit olímpic des de ben petits, ens agradaria que aquesta campanya pugui tenir continuïtat”, va dir Gerard Figueras, secretari general de l’Esport.

“És una campanya brillant i des del Departament treballarem per poder-la repetir i ampliar, és un bon exemple del que hauria de ser el Pla Català d’Esport a l’Escola”, va afegir Victòria Hinojosa, responsable del servei de suport a la comunitat educativa del Departament d’Educació.

“Pel Consell la promoció de l’activitat física és una prioritat, aconseguir la implicació de tantes escoles i famílies és un èxit. Aquest any és Mataró, l’any que ve tota la comarca i segurament seran altres territoris de Catalunya que s’hi afegiran”, va exposar Jordi Matas, President del CEM.

#deMataróaTòquio és un projecte creat pel Consell Esportiu del Maresme i el Grup de Professors d’Educació Física del Pla Català d’Esport a l’Escola, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i del Pla Educatiu d’Entorn.
Continuem sumant!

You may also read!

Extraordinari balanç de l’esport maresmenc a Tòquio 2020

Els Jocs Olímpics més especials de la història En uns jocs celebrats un any després del que tocava, i

Read More...

El Club Nàutic El Balís acollirà el Mundial 29er el 2022

El Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres acollirà el 2022 el Mundial de la classe 29er.

Read More...

Albert Zanca, ALCALDE DE SANT POL

Nascut el 3 de febrer de 1977 a Sant Pol, és Administratiu i máster en Comunity manager i Social

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu