Dosrius posa en marxa el primer club de BÀDMINTON del Maresme

In Bàdminton, Reportatge

CLUB BÀDMINTON EL CORREDOR

Dosrius, amb els seus nuclis urbans de Canyamars i El Far, compta des de
febrer de 2020 amb el primer club de bàdminton del Maresme. Encara que fa molts anys es va inscriure una entitat a Sant Pol de Mar, és la de Dosrius l’única que està activa i que funciona tant en l’àmbit competitiu com formatiu.

El Club Bàdminton El Corredor, format per 34 socis, és assembleari i el seu cap visible és Xavier Mangrané: “El nostre esport és minoritari a Catalunya, però està en plena fase d’expansió. Cada dia atreu a més adults i joves perquè, encara que és un esport molt tècnic, pots progressar i millorar ràpidament. A més, et diverteixes molt”.

Mangrané jugava en un altre club del Vallès Oriental i buscava una instal·lació esportiva al Maresme:
“Vàrem parlar amb molts ajuntaments, com el de Mataró. Finalment, vam arribar a un acord amb el de Dosrius, on visc des de fa deu anys. El nostre ajuntament ens ha donat totes les facilitats del món per a poder instal· lar-nos”.

Creat el febrer de 2020 per uns entusiastes d’aquest esport, 
ja compta amb 34 socis i forma part de les
extraescolars del col·legi del poble

Un dels grans èxits d’aquest nou club és la seva col·laboració amb l’Escola Castell de Dosrius perquè el bàdminton sigui una activitat extraescolar, que es duu a terme tots els dimarts de 17,00 a 19.00 hores a càrrec de la jugadora i entrenadora Teresa Barberà.

Malgrat la pandèmia, l’Escola d’Iniciació ja té dotze alumnes, que van directament des de l’escola al pavelló en bus gratuït, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal
del Maresme.

El club fa la seva activitat en un dels tres pavellons que té el municipi, concretament el que està situat en Canyamars i que és de l’any 1986: “Estava pràcticament sense usar i està com a nou. Ens ve molt bé perquè podem entrenar cinc dies a la setmana“, assenyala Mangrané.

Com es pot llegir a la pàgina web del club, a la qual recomanem entrar, el bàdminton no és un joc de platja i càmping, ni un esport minoritari , ni un joc lent i relaxat, per bé que a casa nostra, durant molts anys i encara avui, se’l percebi com a tal. Tot el contrari. És un dels esports de raqueta mes extenuants, ràpids i atlètics i, a nivell mundial el sisè dels esports més practicats”.

Com ells mateixos es defineixen, “som un club democràtic i transparent en la seva organització i funcionament institucional i, un club amant del joc net i noble a les pistes i a la vida en general.”

Un club en definitiva que vol acollir i engrescar al màxim de jugadors i jugadores i fer que des de la satisfacció del joc compartit i l’aprenentatge permanent se sentin partícips d’un projecte comú, en “constant evolució”. Cal destacar que una de les jugadores i sòcies de l’entitat és la mataronina Glòria Latorre, actual campiona d’Espanya sènior.

Xavier Mangrané
President

“Cada dia atreu a més adults i joves perquè,
encara que és un esport molt tècnic, pots
progressar i millorar ràpidament”

CONTACTE CLUB BÀDMINTON EL CORREDOR
Dosrius, Canyamars, El Far
info@badmintonelcorredor.cat
T. 665 510 003 (Xavier)
Poliesportiu de Canyamars
Camí del Forn, 10, 08318 Canyamars (Dosrius, Barcelona)

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu