Connect with us

Futbol

ELS 100 ANYS DE VIDA DEL CE VILASSAR

Cent anys d’història (1921-2021) no s’escriuen d’un dia per l’altre. Són moltes generacions de jugadors, entrenadors i directives, moltes temporades, moltíssims partits i entrenaments. El Centre Esportiu Vilassar (CEV) ha passat per moments difícils, però també ha viscut centenars de moments inoblidables. I un dels moments més dolços d’aquesta història és el de poder celebrar aquest Centenari en un dels millors moments esportius de l’entitat. Amb quasi 30 equips i més de 400 jugadors, el CEV s’ha convertit en un dels referents del futbol formatiu a la comarca del Maresme. I no ho és per les seves categories, sinó per la seva metodologia d’entrenaments i per un projecte esportiu que cuida i fa créixer a tots i cadascun dels seus jugadors i entrenadors.

Amb quasi 30 equips i més de 400 jugadors, el CEV s’ha convertit en un dels referents del futbol formatiu a la comarca del Maresme que gaudeix d’un terreny de joc amb gespa artificial d’ùltima generació

Els orígens d’un club centenari

Darrere d’un club de futbol centenari s’hi amaga una llarga història, un punt d’origen, un camí recorregut, un llibre amb infinitat de pàgines escrites i un desig en constant moviment: continuar escrivint més i més capítols. Per a llegir les primeres pàgines verdiblanques ens remuntem a la dècada dels anys 20, una època on “es jugava a futbol en uns camps inimaginables per als nanos d’avui dia”, explicava l’Albert Planas, veí de Vilassar de Dalt i que va formar part del CEV durant tota una vida. A través del seu testimoni sabem que els camps de futbol a Vilassar van nèixer per entreteniment dels fills dels masovers i pagesos, els quals convidaven amics a jugar amb pilotes de drap a les feixes de les seves finques.

Els primers equips van ser agrupacions locals, d’una banda el del “Sr. Mesclans” i de l’altra el dels “Catòlics” (del Sr. Andalet). A partir d’aquí es crearia una associació de jugadors més global a Vilassar, la qual l’any 1921 acabaria donant forma a la fundació del “Centre d’Esports Vilassar FC”. Més endavant (1927) el club es fusionaria amb els Esbarts, l’altre equip del poble, i passaria a denominar-se Centre d’Esports Vilassar, nom que encara conserva avui dia i que només va veure’s modificat durant la dictadura franquista, etapa on va passar a ser el Centro Deportivo Vilasar o fins i tot Equipo de la Falange.

Moments de superació: des d’una rifa fins a una renùncia

El camí cap al centenari aguarda grans records com el canvi de camp, de la sorra de Mestre Salamero a la gespa de Vallmorena, o també els històrics ascensos a la desapareguda Primera Regional Preferent (any 2003) o la Primera Catalana (any 2012). Però pel camí també s’hi han viscut moments d’extrema dificultat i de supervivència. I és que, en general, tota entitat d’un poble petit passa per moments de crisi, moments en què la seva continuïtat queda “en mans de Déu” perquè̀ ningú́ s’en pot fer càrrec. És en aquells moments on el Vilassar ha gaudit d’àngels de la guarda per a protegir al club i evitar-ne la desaparició́. És el cas de protagonistes com l’Avi Babot, el Joan Salvi (President als anys 50 i 60) o el Ricard Costa, entre d’altres. I és que en el seu dia, tots tres van tirar d’enginy per inventar la que va ser coneguda com a “Famosa Rifa”; la qual consistia en vendre uns números casa per casa i sortejar 1.000 pessetes cada dia i 5.000 els diumenges. Tot això̀ per poder fer front als costos del club.

I el darrer dels gestos de supervivència va ser la dolorosa renúncia a la categoria de Primera Catalana: en un context econòmic summament complicat, l’any 2014 el club va renunciar a aquesta important categoria per poder continuar fent viable un projecte esportiu sostenible i basat en l’aposta pel futbol formatiu. L’aposta era evident: reduir costos i que el futbol sènior es comencés a nodrir única i exclusivament de jugadors formats a la casa.

Un Centenari en el millor moment

Cert és que el context de la pandèmia de la Covid19 no ajuda a celebrar i que durant gran part d’aquest 2021, any del Centenari, pràcticament no s’han pogut organitzar actes commemoratius. Però és cert també que el bon moment esportiu de l’entitat, amb rècord de jugadors i amb una recent renovada gespa de Vallmorena, convida a pensar que l’efemèride d’aquests 100 anys arriba en una bona època per a l’entitat i que cal aprofitar l’oportunitat per a celebrar-ho enèrgicament.

Xavier Boldú,  President:  “El gran èxit esportiu del CEV és la taxa de repetició dels jugadors. Més d’un 80% d’ells repeteixen cada temporada i això parla de l’èxit del nostre futbol base”

Una demostració de tot plegat va ser la recent presentació d’equips de la temporada 2021-2022, un acte on hi van assistir centenars de persones i on, entre d’altres, s’hi van donar a conèixer els dissenys del logotip i la samarreta del Centenari. En aquest darrer cas, una samarreta commemorativa fruit d’un concurs amb un gran nombre de participants i que finalment va acabar donant com a guanyador els dos dissenys de l’Alejandro Valiñas (autor de la primera i segona equipació del Centenari del CEV).

L’efemèride d’aquest Centenari arriba en una bona època per a l’entitat, en un context de creixement del club

Tot plegat coincideix en un context de constant creixement del club gràcies a l’aposta per professionalitzar departaments com la coordinació del futbol base o la comunicació.

El creixement sostingut dels equips de futbol base, i la seva vessant formativa, és un dels trets diferencial de l’entitat

Xavier Boldú, president del club explica que el gran èxit esportiu del CEV és la taxa de repetició dels jugadors: “Dels més de 400 jugadors del Vilassar, més d’un 80% d’ells repeteixen cada temporada i això parla de l’èxit del nostre futbol base”. Boldú també parla sobre els actes del Centenari del club: “Més enllà d’haver fet una presentació de temporada especial pels 100 anys, esperem que a mitjans de temporada es pugui organitzar un partit commemoratiu, es pugui inaugurar també la sala polivalent a Vallmorena i a final de temporada es pugui tancar el centenari amb un emotiu acte de cloenda al centre del poble, a Can Rafart”.

NOVA SAMARRETA I NOU PATROCINADOR


El Centre Esportiu Vilassar ha estrenat nova samarreta aquesta temporada 2021-2022. És l’equipació commemorativa del Centenari del club. El disseny és obra d’Alejandro Valiñas, guanyador del concurs organitzat la passada primavera, un concurs on es van rebre prop d’una trentena de dissenys. La samarreta, produïda per la marca esportiva Roger’s i que ja vesteixen tots els equips, es caracteritza per una franja verdinegra pintada en diagonal i sobre un fons blanc. Les mànigues també són bicolors i hi destaquen elements com un escut commemoratiu, el logotip del Centenari, la senyera a la zona del coll o la presència del nou principal patrocinador del club, Giatsu (referent en fabricació i comercialització de solucions de climatització).

JUNTA DIRECTIVA


Xavier Boldú
President

Carles Povedano
Vicepresident

Josep Lluís Petit
Secretari

Josep Jordi Torrent
Tresorer

ORGANIGRAMA ESPORTIU
Coordinador Futbol Amateur i Infantils
Carlos Barberán

Coordinador Juvenils
Toni F.Corominas

Coordinador Cadets  
Bernat Gispert

Coordinador Alevins i Benjamis
Modesto Fraile

Coordinador Prebenjamins i Escoleta
José L.Fernández Yuste 

Coordinador Administratiu
Joaquim  Gavaldà

Coordinador d’organització i Assumptes Federatius
Josep López

 

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Futbol