Connect with us

El Masnou

Ester Ribera, campiona de Catalunya de Volei Platja

“Estic molt orgullosa del creixement que està tenint el nostre esport”

Com s’arriba a ser una de les millors jugadores espanyola de volei platja?

És una llarga història!

Comencem …

Vaig arribar relativament tard al món del voleibol. De nena feia natació i fins i tot vaig arribar a competir a escala escolar. També m’agrada molt jugar a futbol. No va ser fins als tretze anys quan em va cridar l’atenció el voleibol pista. En començar a practicar-lo, em van veure jugar i em van proposar fitxar pel Club Voleibol de Calella, arribant a jugar amb la selecció catalana. Vaig deixar la pista poc abans d’entrar a la Universitat.

Porta vint anys jugant a volei platja

Què vas estudiar?

INEF i el màster, en esports col·lectius d’Alt Rendiment. Aquesta formació em va permetre després ser la preparadora física del CD Universidad de Granada i CV Múrcia, tots dos equips de la Superlliga masculina de voleibol.

Vas deixar de jugar?

No, al contrari. Amb 17 anys em van oferir passar-me al volei platja i fins i tot vaig entrar al programa d’Alt Rendiment del Centre de Tecnificació de la Residència Blume. A partir d’aquest moment vaig començar a competir en campionats de Catalunya, d’Espanya, al circuit europeu i mundial. I fins ara. Sempre compaginant-ho amb les meves obligacions laborals, és clar.

Quins han estat els teus majors èxits?

Medalla de bronze en el Campionat d’Europa Sub’23, dues medalles, plata i bronze, a les proves Satèlit del Circuit Europeu, un novè lloc en el Open del Circuit Mundial i dues vegades campiona de Catalunya, una amb Amaranta Fernández el 2016 i l’última aquest any amb la meva companya grega Lia Merteki.

I a punt d’anar a Rio de Janeiro …

Així és, amb Amaranta. Ens vam quedar en el preolímpic, molt a prop d’entrar. Hauria estat la cirereta al pastís de la nostra carrera esportiva. De totes maneres era una empresa molt difícil perquè per arribar tan lluny has de dedicar-te exclusivament al volei els 365 dies de l’any.

Feliç del creixement que ha tingut el volei platja en els últims anys?

Els que estimem aquest esport ens sentim molt orgullosos, per descomptat, perquè cada dia hi ha més jugadors, més tornejos, més aficionats, més escoles i pràcticament no hi ha una sola platja, especialment a Catalunya, on no vegis a gent jugant.

Per què aquest salt qualitatiu?

Ha ajudat molt que sigui esport olímpic. Amb dades objectives a la mà és una de les disciplines més seguides, tant en directe com per televisió. Té unes audiències altíssimes. I segon, perquè és un esport molt fàcil i saludable de practicar. És a l’aire lliure, a la platja, només cal un mínim de dues parelles per jugar i a la gent li resulta espectacular veure-ho.

Abans et referies a l’afició que hi ha a Catalunya. I no diguem al Maresme!

Efectivament. Som uns privilegiats. Al Maresme tenim les condicions perfectes i ideals per al volei platja. Magnífic clima i fantàstiques platges, molt ben preparades per a la pràctica de l’esport.

Ester, a la dreta, com a campiona catalana

Què ens dius de l’èxit del Vichy Volei Tour, del Campionat de Catalunya?

No puc ser objectiva en la meva opinió en aquest tema perquè he treballat com a tècnica esportiva a la Federació Catalana de Volei en la seva organització. Només et diré que hi ha hagut un gran treball darrere, moltes hores d’esforços i que l’èxit que té és ben merescut. És el circuit més important que hi ha a Espanya. Molta gent fora de Catalunya ve a disputar-lo. Hi ha dos factors que han ajudat molt.

Quins?

La implicació dels ajuntaments on s’han disputat les vuit proves del circuit i que les finals s’hagin retransmès per televisió, en aquest cas pel canal Esport Club de TV3. Les audiències han estat magnífiques i cada dia hi ha més interès pel volei platja. Això ha provocat que cada vegada tingui més patrocinadors, molt importants per al nostre esport perquè no es cobra entrada per veure-ho.

Acabes de proclamar-te campiona de Catalunya contra tot pronòstic …

Les favorites, Erika Kliokmanaite i Núria Bouza, havien guanyat pràcticament totes les proves prèvies, però sabíem que si jugàvem al nostre nivell, teníem possibilitats de guanyar. Va ser una gran final jugada en un ambient molt bonic.

I molt involucrada al Masnou amb la teva escola ...

Així és. La tenim al Club Nàutic del Masnou i ja comptem amb prop de 60 alumnes, vuit nens. És molt bonic i gratificant treballar amb ells perquè són el futur del nostre esport. ω

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in El Masnou