Connect with us

Clubs

Una gran lliçó de solidaritat

Per onzè any consecutiu, el CF Santvicentí es desplaça el mes que ve fins a Anantapur (Índia) per dur a terme el seu ja tradicional campus de futbol solidari en col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer.

Ara fa deu anys que el cf santvicentí, dins dels seus programes d’actes solidaris, va engegar un projecte esportiu conjuntamente amb la fundación vicente ferrer. El directiu del club i persona molt arrelada a sant vicenç de montalt, pere ferrer, va ser l’ideòleg i pioner i per fer-ho realitat es va recolzar en entrenadors i coordinadors del club de futbol, així com en empresaris del municipi i altres voluntaris.

La intenció d’aquest projecte era, i segueix sent, col·laborar amb el treball que fa la fundación vicente ferrer per erradicar la pobresa extrema a la india a través de desenvolupament de projectes i accions necessàries per enfrontar-se a les necessitats de les comunitats més desfavorides.

La fundación vicente ferrer es va crear al 1969 amb l’objectiu de trobar solucions als greus problemes als que s’enfrontava la comunitat rural d’anantapur. Ara, amb un equip de 2.400 Persones de les quals el 99% són d’anantapur, executen programes de desenvolupament que cobreixen 3.148 Pobles i que es beneficien gairebé tres milions de persones. La gran majoria dels seus fons procedeixen de fons públics.

Durant deu dies, un grup de persones vinculades al cf santvicentí  (aquest any viatgen nou voluntaris) s’instal·len a la seu de la fundació vicente ferrer a anantapur  al costat del camp de futbol  per portar a terme el projecte del campus:  la convivència durant aquests dies d’un grup nombrós de nens i nenes amb l’objectiu d’adquirir valors com la companyonia, la igualtat, l’esperança i la llibertat mitjançant  l’aprenentatge de l’esport del futbol.

També és fonamental  pal·liar en una petita mesura la situació de carència en que viuen aquests nens i per suposat és responsabilitat  garantir un bon treball de qualitat a través de les sessions teòriques i pràctiques durant l’estada.  I, igualment, es planteja  d’aportar informació d’utilitat i interès per als col·laboradors d’allà, que en el futur, seran els entrenadors dels participants durant tot  l’any.

“El primer any que vàrem viatjar ho vam fer carregats de material esportiu, però no vàrem reparar en portar botes de futbol. En arribar a anantapur ens vam trobar amb gairebé 200 nens que havien de jugar descalços”, explica sergio ortega, coordinador del club i tècnic d’esports de l’ajuntament.

En viatges posteriors aquesta mancança es va anant superant gràcies a nombroses donacions. Aquest any, que serà l’onzè, l’expedició viatja a l’índia amb 350 quilos de material, aportat per la fundació damm, federació catalana de futbol, fundació fc barcelona, rcd espanyol i cinc empreses de sant vicenç de montalt. A més d’equipacions senceres, pilotes, guants, material d’entrenament, viatgen a l’índia nombrosos parells de botes per pal·liar aquesta mancança.

Després de deu anys treballant estretament amb la fundació vicente ferrer i formar també a entrenadors de futbol, s’ha obrat el petit miracle que en les instal·lacions de la fundació s’ha creat una gran ciutat esportiva on cada setmana es disputen diferents lligues de futbol. On abans no hi havia més que terreny erm, avui hi ha camps de futbol, pistes de tennis (aportades per rafa nadal) i camps d’hoquei, un dels esports més practicants a l’índia.

Òbviament tots els voluntaris es paguen personalment les despeses de desplaçament: “posar el nostre granit de sorra per ajudar a pal·liar aquesta pobresa extrema en un territori on el sistema de castes penalitza encara més als més desfavorits, ens omple d’orgull. Lluitar contra els prejudicis ancestrals a través de l’esport és una de les millors aportacions que podem fer”, assenyala sergio ortega.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Clubs