INVENCIBLES: VALORS… I COR

In Futbol

L’esport no és exclusivament guanyar, competir i aixecar trofeus. És molt més, per això la història d’Invencibles és una història bella i digna de ser coneguda. Invencibles és l’equip de futbol adaptat que tindrà a partir d’aquesta temporada el CF Sant Cebrià de Vallalta. Una idea, un projecte, que ja és una realitat.

Sandra Surís, veïna de Sant Cebrià, educadora social, al costat d’un ampli grup de voluntaris (psicòlegs, integradors socials i entrenadors), estan darrere d’Invencibles: “Volem oferir l’oportunitat i les eines necessàries perquè infants i joves amb diversitat funcional puguin gaudir del futbol com a mitjà per treballar i potenciar les seves habilitats i descobrir tots aquells beneficis que proporciona aquest esport quan es treballa des de l’educació i els valors”, ens explica la Sandra.

Un dels entrenaments que el grup de voluntaris duu a terme amb els integrants de l’equip Invencibles

El resultat no ha pogut ser més exitós. Després d’unes setmanes de portes obertes i d’haver visitat algunes escoles, l’equip ja està llest per començar a jugar. Hi ha apuntats deu jugadors/es, des dels quatre fins als setze anys, que ja estan entrenant. Alguns venen des de Malgrat, Calella, Hostalric i Sant Cebrià, és clar.

De moment no prendran part en cap competició reglada, però sí que participaran en tornejos i partits amistosos. Han arribat a un acord de col·laboració amb el Club Escola de Futbol Can Mir de Rubí i també amb el Consell Comarcal de Tarragona.

Els objectius específics d‘Invencibles són:


Treballar per al desenvolupament integral d’infants i joves amb diversitat funcional a través del futbol
Millorar les habilitats socials, la comunicació assertiva, l’autonomia, la cooperació i la cohesió entre els participants
Fomentar el treball en equip, la superació i la igualtat al terreny de joc
Oferir diversió, participació i seguretat
Utilitzar el futbol com a eina educativa
Potenciar hàbits saludables a través de l’esport
Promoure els drets i la inclusió dels infants I joves amb diversitat funcional

Sandra Surís també destaca que “som un equip conformat per persones que creiem en l’educació com a eina per canviar el món, i hem unit les nostres motivacions i entusiasme per crear un equip de futbol que pugui oferir molt més que esport.

L’equip al capdavant d’Invencibles: Lluc Sau Roca, Toni Rubio González, Andrés López López, Guillem Medina Barrieras, Cristina Font Serrat, Ana Jorge Báez, Daniel Comino Muñoz i Sandra Surís Pérez.

Creiem que tots els infants i joves tenen capacitats úniques i es mereixen un acompanyament de qualitat per poder potenciar-les i millorar-les a través de l’esport.

Tot això, a més, amb un context immillorable: les instal·lacions esportives de Sant Cebrià de Vallalta, un complex esportiu situat en un entorn privilegiat, ric en biodiversitat i a la falda del massís del Montnegre.

You may also read!

ANNA CAULA – Secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya

Com va ser la seva infantesa, relacionada amb l’esport? Jo vaig començar, com molts nens i nenes, fent esport

Read More...

1991 ILURO HOCKEY CLUB 2021

30 anys del primer i únic club del Maresme d’aquest esport olímpic L’Iluro Hockey Club és l’únic club de

Read More...

Ona Castellví – Campiona d’Europa amb Espanya

TOTA UNA VIDA SOBRE RODES L’Ona va néixer, com aquell qui diu, amb uns patins sota el braç. Ha

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu