Connect with us

Calella

Javier Gómez Noya conquista Calella

Calella i el Maresme van tornar a demostrar a tota la comunitat esportiva internacional la seva sòlida estructura per organitzar grans esdeveniments. L’IRONMAN 70.3 va reunir els especialistes més destacats del món, amb el millor triatleta de tots els temps liderant la competició. La presència i el triomf final de Javier Gómez Noya va donar a la prova maresmenca un gran prestigi i la va tornar a posicionar dins del mapa mundial del triatló

El podi, amb McNamee i Aernouts flanquejant Gómez Noya

La localitat de Calella va celebrar la cinquena edició de l’IRONMAN 70.3 Barcelona amb unes condicions meteorològiques immillorables i 2.800 atletes en acció. El màxim favorit a la victòria, el gallec Javier Gómez Noya, va ser el més fort en tot moment, mentre que el títol d’Emma Pallant va ser més lluitat.

Amb un ràpid parcial de 22″31″, el campió del món va sortir primer de l’aigua al costat del britànic Adam Bowden. A escassos segons de marge sortia David McNamee. Amb un fort ritme des dels primers quilòmetres, el lideratge de Noya va arribar als 2 minuts al pas per l’alt de Collsacreu.

El gran campió gallec va fer bons tots els pronòstics imposant-se amb una autoritat aclaparadora

McNamee, Bart Aernouts i Etienne Diemunsch van ser els homes que més van pressionar l’espanyol, amb un alt ritme sobre la bicicleta tot i el desnivell acumulat. Amb només mig minut de marge va arribar Noya al capdavant a la segona transició, avantatge que va trigar poc a incrementar.

Amb pas ferm, el que va ser medalla de plata en els Jocs Olímpics de Londres el 2012 no va deixar espai per als dubtes i després d’una sòlida mitja marató va creuar la meta com a campió en 4h 01″39″, seguit de McNamee amb 4h 04″46″ i Aernouts amb 4h 06’40.

Pel que fa a la cursa femenina, l’intercanvi de posicions al capdavant de carrera va ser constant i emocionant. La sueca Annie Thoren va ser la més ràpida en completar la natació amb un parcial de 25’10”, al costat de la britànica Fenella Langridge i la danesa Camilla Pedersen. Aquestes dues últimes atletes van ser les grans protagonistes sobre la bici, al costat de la defensora del títol Emma Pallant, que va anar de menys a més.

La guanyadora, en el podi al costat de la seva compatriota Langridge i l’austríaca Eva Wutti

Al km 70 Pallant va agafar el lideratge, però va ser Pedersen la que va arribar primera de la prova a la segona transició. Emoció assegurada en els últims 21 quilòmetres de cursa a peu, amb poc més d’1 minut entre les tres atletes.

2.800 atletes de tot el món van participar en una prova on els clubs van ser els grans protagonistes

Amb un ritme de carrera superior, Pallant no va trigar a posar-se líder i mantenir l’avantatge fins endur-se la victòria amb un temps de 4h 32″54″. La seva compatriota Langridge va resistir i va acabar segona amb 4h 39″04″. La tercera posició va ser per a l’austríaca Eva Wutti, espectacular en la cursa a peu.

Gómez Noya va guanyar amb una gran autoritat

Calella va vibrar més que mai amb la multitudinària participació dels 90 clubs classificats per a la Final del Campionat TriClub EMEA. Centenars d’atletes van gaudir de l’espectacular circuit i van portar els seus clubs al més alt en les seves respectives divisions. La presència del millor triatleta de tots els temps, Gómez Noya, premi Princesa d’Astúries el 2016, va ser un enorme atractiu per a aquest IRONMAN 70.3 i un clar avís que el mític atleta espanyol serà el gran favorit per aconseguir el títol mundial a Hawaii.