Connect with us

Entitats

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té a Mataró. Al costat del responsable d’aquesta, Antonio Jiménez, es va reunir amb una vintena de clubs del Maresme, amb els quals va poder compartir inquietuds i escoltar propostes, suggeriments i demandes. ESPORTIU MARESME ha dialogat amb Joan Soteras.

Què li ha aportat la reunió amb els clubs del Maresme?
Primer deixi’m que li digui que aquestes trobades tenen com a finalitat reprendre el contacte amb tots els clubs de Catalunya després d’aquest llarg any de dificultats ara que s’han reprès totes les competicions, incloses les del futbol formatiu.

“Sempre treballem per defensar i beneficiar els interessos dels nostres clubs”

Són moltes delegacions…
Hem començat per Terrassa, Girona i Maresme i finals de maig haurem trepitjat tot el territori català. Parlem d’arribar a més de 600 clubs de tot el futbol català. El meu desig és que els clubs de Catalunya coneguin de primera mà la realitat de les decisions que ha pres l’FCF durant la pandèmia. Sempre treballem per a defensar i beneficiar els interessos dels nostres clubs.

Algun exemple?
Hem lluitat perquè poguessin reprendre’s les competicions al més aviat possible. Aquí estan les nombroses converses amb el secretari d’Esports de la Generalitat. Fins i tot amb Rubiales, el president de la RFEF, perquè intercedís davant la Generalitat i es permetessin acabar les lligues que donaven accés a categoria nacional, com així va succeir. Sempre he sostingut que ha comès una gran injustícia amb l’esport.

La Segona Catalana és l’única que no ha pogut disputar-se. Un gran perjudici per als clubs. Al Maresme, molts…
És una cosa que lamentem, però era impossible acabar la temporada perquè no es podien jugar partits entre setmana i ens anàvem més enllà del 30 de juny, cosa que prohibeix el Pla de Competició aprovat per l’Assemblea del futbol català. Vam preguntar a tots els clubs de Segona si volien jugar en les condicions actuals i la majoria va preferir i va entendre que era millor no competir. Per compensar, s’ha creat una Copa que tindrà una sèrie de recompenses per als clubs.

“A Segona Catalana no hi haurà ni ascensos ni descensos. La pròxima temporada hi haurà més grups”

Quina solució s’ha pres?
A Segona Catalana no hi haurà ascensos ni descensos. No hi haurà descensos de Primera a Segona, però sí ascensos de Tercera a Segona. Per tant, la pròxima temporada hi haurà més grups de Segona Catalana perquè ningú en surti perjudicat. En els pròxims anys, de manera gradual, es compensaran aquests ascensos i descensos perquè quedi com estava. També mantindrem aquest criteri de Tercera Catalana a Quarta.

Només s’ha jugat mitja volta. Retornarà els diners l’FCF?
Sí, abans del 30 de juny, els jugadors rebran la meitat de l’abonat a través del Portal del Federat i els clubs exactament el mateix de la seva inscripció federativa. Paral·lelament, i malgrat les dificultats econòmiques a conseqüència de la pandèmia, l’FCF mantindrà igualment la meitat de les ajudes promeses en les seves diferents campanyes, com, per exemple, ‘Tots som un equip’. No sé quants any seré president de l’ FCF, però dono la meva paraula d’honor que mentre exerceisi aquest càrrec mai pujarem la quota als clubs i jugadors.

Tornant al Maresme. Quines inquietuds tenen els nostres clubs?
Molts d’ells em van comunicar la seva preocupació per un tema sempre recurrent en el futbol formatiu: els clubs que toquen a jugadors d’altres equips. És un tema en el qual no podem entrar ‘de facto’, però sí ens hem compromès a iniciar una campanya de conscienciació.

En què es basaria?
Primer, recomanar que si un club vol fitxar un jugador d’un altre club, parli directament amb ell i no vagi per l’esquena. Treballarem per reforçar la idea que en el futbol formatiu el més important són els valors, l’educació, l’ètica, on guanyar o pujar de categoria és conseqüència de tot el que hem dit. També hem insistit molt en els clubs que han de treballar per erradicar la violència i els actes incívics. En el futbol, en l’esport, no hi ha espai per als violents.

“Tornarem la meitat dels diners a jugadors i clubs perquè només s’ha pogut jugar mitja temporada”

Tot just s’ha posat en marxa una nova campanya: TOTS SOM UN BATEC, camps cardioprotegits…
Dins de la campanya ‘TOTS SOM UN EQUIP’ parlaven de la salut dels nostres federats i aquesta campanya d’instal·lar desfibril·ladors en tots els camps i pavellons va adreçada precisament a això, a tenir protegit tot el futbol català. És una campanya d’un cost de 200.000 euros on comptem amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, Fundació Leo Messi, CardioSOS i la Fundació de l’FCF. Com a Federació estem molt contents i feliços que sigui una realitat.

Campanya conjunta#JOJugoNet

L’FCF reforça l’acció antiviolència amb Mossos


La Federació Catalana de Futbol i la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra reforcen les accions antiviolència per acabar amb comportaments violents, incívics i racistes en els camps i pavellons d’arreu de Catalunya. La premissa és tolerància zero amb els violents. Per això, sota el lema #JoJugoNet, es posa en marxa una campanya conjunta a les xarxes socials per evitar conductes intolerants en l’esport.

En aquest sentit, tant l’FCF com els Mossos d’Esquadra recorden les obligacions que estableix el text únic de la Llei de l’Esport de Catalunya en matèria de prevenció de baralles i aldarulls. A més, en aquells recintes on sigui requerida diversos cops la presència policial per conductes incíviques, l’administració pot obligar al club a contractar un servei de seguretat privada.

Cada cap de setmana, es disputen a Catalunya al voltant de 5.000 partits de futbol i futbol sala. Per aquest motiu, l’FCF i els Mossos d’Esquadra insisteixen en la necessitat de promoure un joc net i recorden que en cas de produir-se incidències, s’actuarà contra aquells clubs, federats i espectadors que no respectin la normativa vigent.

Entre l’FCF i els Mossos d’Esquadra existeix un protocol de col·laboració on s’estableix que serà la Federació qui requerirà suport policial en aquells partits que es puguin preveure conflictius. Igualment, el mateix club ha de prendre sempre les mesures adients per garantir la seguretat del partit.

Des de l’entrada en vigor de les campanyes de l’FCF, impulsades conjuntament amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física des de l’any 2012 fins a l’actualitat, s’ha registrat un descens dels incidents violents en camps i pavellons. Les disminucions d’incidents de públic han estat del 65%, mentre que les agressions als àrbitres ha estat del 25%. També s’ha reduït un 23% el nombre de targetes grogues per partit i en un 11% el de vermelles.

Mesures antiCovid


D’altra banda, la Federació Catalana de Futbol recorda a tots els seus federats i federades, clubs i públic en general que, per tal de minimitzar el risc de contagi tenen disponible el Protocol Covid-19 que s’ha de seguir en les competicions de futbol i futbol sala català. Dins l’apartat web fcf.cat/covid19 es dona resposta als dubtes i inquietuds entorn a la situació sanitària actual que tenen tots els actors involucrats en els partits i entrenaments.

A més, cal destacar que és d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, el registre d’entrada al recinte, la higiene de mans, l’ús de la mascareta en tot moment i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanen dos acompanyants per jugador o jugadora menor d’edat.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Entitats