Les instal·lacions esportives, adequades per la situació de la Covid-19

In Esport Local

PROTOCOLS, NORMATIVES I PROCEDIMENTS

Les instal·lacions esportives de Mataró són a ple rendiment perquè entitats, clubs i equips puguin practicar esport amb totes les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Seguint els protocols de la Secretaria de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya així com totes les recomanacions sanitàries i els protocols propis de totes les federacions, les instal·lacions esportives compten amb termòmetres, gels hidroalcohòlics, sabó per rentar-se les mans així com un sistema de neteja i moments de ventilació que s’han adaptat a la nova situació i que s’adapten en funció de l’evolució de la pandèmia.
Des del tancament de les instal·lacions esportives, el 14 de març quan es va decretar l’Estat d’Alarma, la Direcció d’Esports ha mantingut relacions periòdiques (virtuals i presencials) amb els clubs, entitats i esportistes de la ciutat per saber la seva situació des del punt de vista social, esportiu i econòmic per acompanyar-les, assessorar-les i atendre les seves necessitats en les diferents fases marcades amb la normativa de la Generalitat i del Govern central.

Estiu 2020. Amb l’arribada de l’estiu, a finals de juny, va ser quan es van començar a obrir les instal·lacions esportives municipals perquè van iniciar-se els casals i campus d’estiu dels diferents clubs i entitats. Uns 1.200 joves van participar a Mataró en algunes de les ofertes esportives, amb un balanç més que positiu tant a nivell de funcionament, com de seguretat així com pel grau de satisfacció d’infants i joves que venien de tres mesos de confinament amb ganes de fer esport a l’aire lliure i socialitzar. La temporada 2020-2021 de molts equips va iniciar-se a l’agost, quan la Direcció d’Esports va demanar als clubs els seus protocols d’entrenaments per poder-los validar i visar. També es va demanar el de competició, elaborats per les respectives federacions i validat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i pel Consell Català de l’Esport de la Generalitat.
Durant el mes d’agost van fer entrenaments, per exemple, per a la promoció d’ascens el Futsal Mataró i el Club Hoquei Mataró va participar a la copa de la Lliga Catalana d’Hoquei així com els primers partits amistosos.

Aforaments del públic. Durant tot aquest procés, la Direcció d’Esports ha treballat conjuntament amb els responsables dels clubs, entitats i equips per poder efectuar l’activitat física amb tota la seguretat necessària. Durant la pretemporada l’accés de públic a les grades estava tancat però a partir del cap de setmana del 26 i 27 de setembre (sempre amb la col·laboració dels clubs i seguint totes les mesures de distànciament, seguretat i neteja) s’han obert amb restriccions segons l’aforament de cada instal·lació esportiva. L’objectiu és permetre l’accés a un determinat nombre de públic amb el respecte de les mesures de distànciament i d’aforament permès, aquesta darrera mesura pot variar en funció de les fases i l’estat de la pandèmia.

Ús escolar. A banda de l’ús esportiu dels equipaments municipals per fer diferents disciplines, enguany amb l’inici del curs escolar 2020-2021, l’Ajuntament ha cedit determinats edificis per a l’ús dels centres escolars. Ja sigui per ampliar les zones d’esbarjo, com per desenvolupar l’assignatura d’educació física. Davant d’aquesta petició dels centres escolars, que compta amb la validació del departament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament ha elaborat un calendari amb horaris i equipaments perquè els centres escolars puguin fer servir de forma gratuïta aquestes instal·lacions en horari escolar.

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu