L’Iluro Hockey Club Mataró participa a la Lliga BBVA Hockey+

In Hoquei

Aquest cap de setmana torna la Lliga BBVA Hockey+, la primera competició regular a nivell de Catalunya entre equips d’hockey herba formats per persones amb discapacitat intel·lectual. És una lliga organitzada per la Federació Catalana d’Hockey que compta amb el suport de BBVA i Fupar.

Durant mesos, els jugadors de Hockey dels diferents equips han estat entrenant en els seus clubs amb grups bombolla i finalment podran començar la competició.

El nombre d’equips participants s’ha reduït respecte a la temporada passada per dificultats de gestió de grups per la pandèmia del Covid19, alguns equips no han pogut entrenar ni desplaçar-se, tot i així s’ha valorat com a positiu que pels equips que havien pogut entrenar s’organitzés una competició. Es compta amb 8 equips que s’han distribuït en dos grups i està prevista una competició a doble volta amb una cloenda el cap de setmana del 19 i 20 de juny amb partits quadrangulars.

Els clubs que aquesta temporada tenen equips a la categoria de Hockey+ i que competiran a la Lliga BBVA Hockey+ són: Club Egara, Atlètic Terrassa, CD Terrassa, Junior, Barça, Catalonia Hockey Club i Iluro Hockey Club.

Tal i com habitualment s’organitza la competició, els partits es disputaran als clubs de Hockey i tindran el suport d’àrbitres del Col·legi Català. Es seguirà el reglament adaptat de la European Hockey Federation que estipula que juguin 7 jugadors al camp i marca dues parts de 25 minuts cadascuna.

En la Lliga BBVA Hockey+ han participat els Centres Especials de Treball, Centre Ocupacionals de diferents fundacions i Escoles d’Educació Especial juntament amb els principals clubs catalans.

El projecte fomenta la inclusió social de jugadors i jugadores amb discapacitat intel·lectual mitjançant el hockey herba. En aquesta lliga participaran uns 100 jugadors amb discapacitat de diferents entitats i escoles d’educació especial de Catalunya. El valor diferenciador del projecte és que les persones amb discapacitat practiquen esport entre iguals en entorns normalitzats i vesteixen els colors del club. Tots ells han tingut la corresponen fitxa federativa i l’assegurança com qualsevol altre jugador.

L’objectiu d’aquesta lliga és que persones amb discapacitat intel·lectual que habitualment juguen a hockey herba tinguin una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d’equips. El projecte contribueix així a fer un món més respectuós amb la diversitat i garanteix que les persones amb discapacitat gaudeixin dels mateixos drets com a persones.

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu