Connect with us

Ajuntaments

“Malgrat s’ha de modernitzar i ja hem iniciat aquest canvi”

Carme Ponsa, l’alcaldessa propera

Afable, propera i treballadora, Carme Ponsa és malgratenca de naixement, però també de convicció. Mare de 3 fills i molt vinculada al sector turístic de sempre a través de l’empresa familiar, té 3 carreres universitàries i parla cinc idiomes. El dia 1 de febrer va fer 2 anys que és alcaldessa de Malgrat de Mar.

Porta Malgrat a les venes…

Sens dubte. Forma part de la meva vida des que vaig néixer. El meu pare és malgratenc i la meva mare viu aquí des que es van casar, ara fa cinquanta anys.

Formada al poble…

Així és. Vaig estudiar a l’Escola Vedruna, des dels tres anys fins a acabar 3r de BUP. El COU el vaig fer a l’Institut Sa Palomera de Blanes.

Els seus pares tenien negocis molt coneguts a Malgrat.

Sí, el meu pare tenia un hotel i la discoteca Don Juan i la meva mare una botiga d’articles de regal i decoració al carrer de Mar. Jo, en realitat, volia ser metge, però finalment vaig decantar-me pel turisme i el negoci familiar. Em vaig preparar per fer-ho el millor possible.

“Tenim un teixit associatiu molt gran: 45 entitats i més de 1.400 llicències esportives. La nostra obligació és invertir en l’esport i en els seus valors”

I ho va fer.

Vaig estudiar Turisme al CETT de Barcelona, els dos primers cursos, i el tercer a l’Escola d’Hostaleria de Sant Pol. Després vaig fer Empresarials a la Universitat de Girona, perquè em va semblar que no era suficient fer Turisme. Necessitava una formació econòmica per poder gestionar l’hotel de manera professional.

I després una tercera carrera…

Vaig pensar que havia de fer Ciències del Treball per conèixer millor la normativa laboral i poder oferir al meu equip un bon suport laboral.

Per cert, quants idiomes parla?

Català, castellà, anglès, francès, italià i també em defenso en holandès, perquè a l’hotel teníem molta clientela holandesa.

Què aporta l’economia familiar a la societat, a l’economia d’un poble?

Majoritàriament el que tenim a Malgrat és petita i mitjana empresa. És del que vivim pràcticament tots. I a aquesta empresa cal cuidar-la, als autònoms, als emprenedors, des de les institucions i també a nivell supramunicipal.

Quina fotografia fa de Malgrat de Mar?

Malgrat s’ha de modernitzar i hem iniciat aquest canvi, tot i que encara falten moltes coses. Un exemple és el Passeig Marítim, on just ara s’han iniciat les obres de remodelació. Havia quedat completament obsolet. També hem iniciat les obres per obrir l’avinguda Mediterrània, les quals suposaran una important millora de la mobilitat de tot el poble. A més, estem arranjant places, voreres, carrers, per dignificar l’espai públic. Hem creat l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per donar un servei proper i eficient a la ciutadania, que alhora ha suposat un canvi important a les oficines de l’Ajuntament, oferint una imatge de l’administració més oberta, moderna, propera i amable.

Cap a on va Malgrat?

Tenim una mentalitat molt oberta i molts objectius de futur, però el camí és llarg. I aquest camí s’ha de fer obert de mires. M’agradaria que els meus tres fills, com tots els fills dels nostres conciutadans, poguessin viure i guanyar-se la vida a Malgrat, que poguessin tenir un ventall gran d’empreses entre les quals escollir. Afortunadament tenim un teixit empresarial molt gran, sobretot en el sector mecànic, on ja hi ha una alta demanda de treball.

“M’agrada posar el meu granet de sorra perquè els malgratencs tinguin millor qualitat de vida i millors serveis”

Malgrat és, per damunt de tot, turisme…

És un dels principals motors econòmics del poble, però sense oblidar que tenim la zona industrial -Can Patalina- i una zona agrícola -el Pla de Grau- molt potents. El setanta per cent del poble viu del turisme i dels serveis indirectes. Per això la nostra obligació és tenir les nostres instal·lacions i espais en les millors condicions. Per fi hem iniciat la remodelació del Passeig Marítim, que era una demanda del sector i també del poble.

Quantes places hoteleres tenen?

Tenim 7.000 places hoteleres i un sector molt potent que és el del càmping, que també compta amb 7.000 places. Estan fent un gran esforç per renovar-se i modernitzar-se.

Tenen també el segell de Destinació Turística Familiar i Sènior.

Així és. I també tenim la certificació de les 2 oficines de Turisme amb el segell de sostenibilitat Biosphere. I sens dubte hem d’estar a l’alçada. Hi ha una gran competència en aquest sentit amb els pobles dels voltants i cal competir bé, mantenint i fins i tot incrementant els nivells de qualitat i servei. No podem exigir que el sector inverteixi en millores i nosaltres com a poble, com a administració, no fer el mateix. Estem fent tots un esforç molt gran per posar-nos al dia. Tots anem de la mà, tant l’empresa pública com l’empresa privada. I ho faig extensiu al sector comercial.

Ara es compleixen dos anys de la seva arribada a l’alcaldia. Per què està en política?

Em van venir a buscar el 2007, però estava embarassada i no era el moment. El 2011 vaig acceptar perquè volia fer coses per Malgrat. M’agrada posar el meu granet de sorra perquè els malgratencs tinguin millor qualitat de vida i millors serveis. M’agrada escoltar la gent i treballar per a tothom.

Com defineix a Junts per Malgrat?

Junts per Malgrat és un partit exclusivament municipal, format per malgratencs i malgratenques de ideologia diversa que tenim en comú el compromís amb el poble, treballem per projectes per a Malgrat, que acordem des de la base del partit escoltant les propostes i les inquietuds dels nostres veïns.

“Tenim molt clar que l’esport és un potent nexe d’unió i transversal que uneix al poble”

Calella i Santa Susanna són Destinació Turística Esportiva…

Sí, com a municipi, estem interessats a obtenir aquesta certificació i el sector hoteler està treballant per adaptar les seves instal·lacions per poder oferir un bon servei. Nosaltres com Ajuntament treballem per millorar i ampliar les nostres instal·lacions esportives. Aviat disposarem d’un nou equipament, un espai polivalent que construïm al costat del camp de futbol, i que donarà oxigen a les nostres entitats, tant a les esportives com les culturals.

Salta a la vista que Malgrat aposta molt fort per l’esport.

Tenim molt clar que l’esport és un potent nexe d’unió i transversal que uneix al poble. El nostre regidor, Miguel Ángel Ruiz, ha fet una gran feina. Tenim un teixit associatiu molt gran, 45 entitats i més de 1.400 llicències esportives. La nostra obligació és invertir en l’esport i en els seus valors.

Què li falta a Malgrat?

Esportivament parlant encara falten instal·lacions i una de les assignatures pendents de sempre ha estat la vela. Hi estem treballant. Vivim de cara al mar i per tant hem de treballar en tot el que són esports nàutics i de platja. Molt aviat tindrem novetats al respecte.

La noto optimista…

Sí, som optimistes i realistes alhora. Volem convertir  Malgrat en un municipi modern, acollidor i ple d’oportunitats per als nostres fills en matèries de treball, educació i lleure.

Tothom parla molt bé de Malgrat…

Tenim un poble molt bonic. Al visitant li agrada molt Malgrat. Som un poble molt accessible, pla, recollit, on pràcticament pots anar a tot arreu caminant. Jo sempre vaig amb bicicleta!

I sense deute…

Sí, som un Ajuntament sanejat econòmicament. Però també pensem que si volem un poble modern i que estigui a l’alçada dels nostres veïns i veïnes hem d’invertir-hi. Hem d’invertir en esports, en cultura, en serveis a la persona, en l’espai públic i en equipaments. Estem fent una gran aposta cultural de qualitat que a més, ha tingut una molt bona acollida de públic. Estem treballant per promocionar el comerç local i els productes quilòmetre zero. Hem posat en marxa activitats per donar visibilitat al sector comercial com la Shopping Night, els outlets i el Mercat de Tapes. Tenim un poble molt participatiu i agraït, i les persones que ens visiten estan molt contentes amb Malgrat de Mar.

En dono fe…

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Ajuntaments