Mataró disposa de 38 instal·lacions esportives i 114 espais esportius

In Ajuntaments, Esport Local
Marisa Merchán, Regidora d’Esports

“El manteniment de les instal·lacions esportives de la ciutat és un repte per a nosaltres perquè tothom pugui gaudir de l’esport, ja sigui de competició o de lleure. També hem fet una aposta en els darrers anys per a la instal·lació de parcs urbans.”

Invertits 880.552 € En el seu manteniment en 2018

La ciutat de Mataró disposa d’un entorn natural ideal per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure, ja sigui en el front marítim o a la muntanya, però a més és una ciutat que compta amb 38 instal·lacions esportives municipals i 114 espais esportius distribuïts pels diferents barris i zones.

L’Ajuntament de Mataró, des de la Direcció d’Esports, s’encarrega del manteniment de les instal·lacions esportives perquè tothom en pugui fer ús. El pressupost anual d’aquest manteniment va ser de 880.552 € l’any 2018.

A Mataró es poden practicar fins a 35 modalitats esportives diferents, des del futbol i el bàsquet, passant pel ciclisme, la natació, el submarinisme, l’handbol, el tir, el billar o la petanca, entre molts d’altres. La riquesa s’ha ampliat en els darrers anys amb la creació de clubs i equips d’esport adaptat.

Des de l’Ajuntament, a més de donar suport als clubs, entitats i associacions, es fa promoció de l’activitat física en totes les edats perquè és una qüestió de salut que es promociona juntament amb altres agents del territori. En aquesta línia, Mataró disposa de tres parcs urbans situats a la zona universitària del TecnoCampus, a Cerdanyola i a Rocafonda. Properament està previst instal·lar un parc d’aquestes característiques al Parc del Nord de Vista Alegre i en altres indrets ja que aquesta idea va ser una de les propostes sorgides i guanyadores de la darrera campanya del Pressupost Participatiu.


L’esport en xifres

38 instal·lacions i 114 espais esportius

90 entitats, clubs i/o associacions

1.371 hores d’instal·lacions obertes per setmana

94,09% d’ocupació respecte les hores d’obertura

17.846 persones usuàries per setmana

32 escoles usuàries

35 modalitats esportives diferents


A Peu, Fem Salut!

Aquest és un programa de salut format per 32 itineraris urbans que volen potenciar l’activitat física en l’àmbit familiar i comunitari. Per al disseny dels itineraris es va dividir la ciutat en 4 zones i surten 8 recorreguts de cadascuna. Estan classificats segons el grau de dificultat: baixa, lleugera, moderada i alta. Per disposar dels recorreguts es pot accedir al web : www.mataro.cat/salut

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu