Naturalesa i esport units de la mà

In Hípica, Reportatge

67a EDICIÓ DEL RAID INTERNACIONAL BARCELONA-SANTA SUSANNA

Aquest desembre passat es va celebrar a Santa Susanna la 67a edició del Raid Internacional Barcelona-Santa Susanna. Com ja és sabut, es tracta de la prova hípica més antiga d’Europa i la que aplega als millors especialistes en aquesta especialitat. Aquest any, a causa de la pandèmia de la Covid-19, la competició s’ha fet seguint les més estrictes mesures de seguretat adoptades per les autoritats catalanes, espanyoles i els organismes internacionals.

Un total de 180 binomis de genet i cavall varen estar presents en aquesta edició, procedents d’Alemanya, Argentina, Austràlia, Bèlgica, Iran, Brasil, Catalunya, Espanya, Marroc, Polònia, Finlàndia, França, Itàlia i Uruguai, que van voler participar a la darrera gran prova del calendari de raids internacionals. Aquest any, a més, la competició ha format part del Campionat d’Espanya de Raid 2020.

Una vegada més, Santa Susanna es va convertir
en l’epicentre d’una competició esportiva
internacional, tot i el moment tan complicat

Els recorreguts dels raids de Santa Susanna van ser molt similars als de l’any passat,  amb uns mínims ajustos puntuals. El raid de tres estrelles va constar de tres fases de 36, 36 i 20 quilòmetres, el dues estrelles va tenir tres trams de 28, 28 i 20 quilòmetres, i en tots dos casos el mateix el segon dia de competició. El raid d’una estrella es va completar sobre tres recorreguts de 36, 36 i 28 quilòmetres.
Els recorreguts van ser de tipus ‘margarida’ amb totes les sortides, arribades i vetgates  a Santa Susanna. El centre neuràlgic de la prova va ser l’Hotel Don Angel i les quadres, sortides, arribades i vetgates, es van situar en les instal·lacions esportives municipals de Santa Susanna. El ‘vetgate’ és la zona de reconeixement veterinari dels cavalls.

En un Raid hípic es posa a prova la velocitat, habilitat i resistència tant física com psicològica del cavall i del genet, ja que tots dos hauran de recórrer grans distàncies sobre diferents i variats terrenys en una contrarellotge.
Una vegada més el poble es converteix en l’epicentre d’una competició internacional d’alt nivell.
L’alcalde, Joan Campolier, ha volgut destacar que en uns moment que “en uns moments delicats pel que tots sabem”, és reconfortant comprovar com aquest poble, Santa Susanna, inspira la suficient confiança als organisme esportius catalans, espanyols i internacionals per ser seu de competicions tant destacades com el raid hípic”.
L’International Raid Barcelona – Santa Susanna, que es disputa totalment a l’aire lliure i en plena natura, va deixar a la retina dels espectadors unes imatges d’una bellesa i plasticitat enorme.

LA CURSA HÍPICA MÉS ANTIGA D’EUROPA


va reunir a 180 binomis (genet i cavall) de catorze països diferents i va servir per disputar el Campionat d’Espanya de la categoria

Una bona ferradura és imprescindible per competir en perfectes condicions

Nombrosos professionals especialitzats van cuidar els cavalls fins a l’últim detall

La bona hidratació dels cavalls també és fonamental per al seu rendiment

La bellesa de la prova és reconeguda internacionalment

El Raid va transcórrer per paratges de Santa Susanna i Tordera

67º International Raid Barcelona-Santa Susanna.

En un Raid hípic es posa a prova la velocitat, habilitat i resistència física i psicològica del cavall i del genet, ja que tots dos han de recórrer grans distàncies sobre diferents terrenys en una contrarellotge

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu