Per l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

In Ajuntaments

La Diputació de Barcelona treballa al costat dels municipis de la demarcació per contribuir a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, cooperant amb els ens locals en l’impuls de la pràctica fisicoesportiva i la innovació contínua dels serveis esportius municipals.

La Diputació coopera amb els ens locals en la innovació contínua dels serveis esportius municipals

Per això, també posa al servei dels ajuntaments els mitjans necessaris per consolidar i mantenir la xarxa d’equipaments esportius locals, oferint assessoraments especialitzats (diagnosis, normatives, sostenibilitat…), suport tècnic per a la planificació, disseny i gestió (estudis de viabilitat i projectes arquitectònics, estudis de gestió, estudis energètics i de manteniment, plans d’autoprotecció), o suport econòmic per a reforma i manteniment d’equipaments, obra nova o adquisició de material esportiu.

Plans d’Estalvi Energètic

Les instal·lacions esportives consumeixen molts recursos energètics i és per això que la Diputació de Barcelona, que col·labora amb els ajuntaments en la modernització dels equipaments, ofereix als ens locals la possibilitat de millorar permanentment la seva eficiència energètica mitjançant els Plans d’Estalvi Energètic.

L’objectiu d’aquests treballs és reduir els consums energètics anuals. A aquest efecte, la corporació elabora diagnosis per analitzar la situació d’aquestes infraestructures, i proposa alternatives d’estalvi.

La Diputació de Barcelona treballa amb els municipis per millorar la qualitat de vida dels ciutadans

El procés que se segueix parteix de la realització d’una anàlisi energètica dels diferents sistemes a partir de dades de facturació, visites tècniques i monitoratge d’instal·lacions i es determinen les mesures d’estalvi a dur a terme, amb un retorn de la inversió inferior a 10 anys. Aquestes mesures contribueixen a l’eficiència energètica de les instal·lacions, la millora de la gestió, la utilització d’energies renovables i la reducció del cost energètic del centre.

En els darrers mesos la Diputació ha lliurat diversos plans d’estalvi energètic, com els corresponents al pavelló poliesportiu municipal d’Artés; els camps de futbol municipals de les Cabanyes, Castellbell i el Vilar, el Congost de Manresa i  els Pins Vens de Sitges; la pista poliesportiva de Castellví de la Marca; el Centre Integral d’Esport i Salut de Martorell o la zona esportiva Can Tries de Viladecavalls.


L’APUNT

Plans d’Estalvi Energètic d’equipaments esportius del Maresme

El Pla per al complex esportiu municipal de Cabrils planteja principalment estratègies d’estalvi energètic per a la producció d’aigua calenta i el condicionament de recintes. El Pla per a la zona esportiva municipal de Tiana inclou la valoració per desenvolupar un projecte conjunt de biomassa amb el CEM que hi ha proper a la zona esportiva. I el Pla d’Estalvi Energètic del camp de futbol Vallmorena de Vilassar de Dalt se centra a continuar la tasca de millora de l’eficiència i optimització d’instal·lacions iniciada fa un temps, completant per exemple la incorporació de llums LED de manera generalitzada.

Vallmorena, Vilassar de Dalt

 

 

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu