Pla Català Esport a l’Escola

In Entitats

El Consell Esportiu del Maresme impulsa novament, aquest curs 2017/2018, el Pla Català d’Esport a l’Escola, un programa del Departament d’Ensenyament i de la Secretaria General de l’Esport.

Aquest programa va adreçat principalment a incrementar la participació dels infants i joves, tant els nens com les nenes, els nois i especialment les noies, en activitats físiques i esportives en horari no lectiu en el mateix centre educatiu i, alhora, emprar aquestes pràctiques per a la difusió i educació en valors i per a l’adquisició d’hàbits saludables.

Al Maresme, hi ha una trentena d’escoles de primària o instituts de secundària que participen en les diferents activitats que organitza el CEM dins el PCEE. Aquestes activitats son:

Formació de professorat d’Educació Física

Trobades de vòlei platja

Trobades poliesportives

Dia de l’Activitat Física

A més, el consell, mitjançant aquest programa, gestiona la subvenció econòmica a les 16 escoles amb més complexitat, segons un varem del Departament d’Ensenyament i la mateixa Secretaria General de l’Esport.


Voleibol Escolar

El Maresme es una referència en voleibol escolar. La gran participació en aquest esport d’escoles i entitats, ha convertit aquesta modalitat esportiva en la més practicada de l’esport escolar a la comarca. El curs passat és van tramitar més de 900 llicències de voleibol als jocs escolars. La resta d’esports amb més participació són el futbol sala i el patinatge amb més de 800 esportistes.

El volum d’aquest esport va fer que el curs passat, el Maresme liderés el canvi de la normativa escolar de voleibol. Els trets més importants del reglament propi del voleibol escolar, són:

El partit es juga sempre a quatre sets, per primera vegada en voleibol i d’acord amb els objectius formatius i d’educació en valors, s’introdueix la possibilitat d’empatar, no és necessària la figura d’un guanyador i un perdedor.

Tots els jugadors o jugadores han de jugar com a mínim un set sencer en totes les categories


Comitès d’esport indivuals

Durant els mesos de novembre i desembre, els comitès d’esports individuals amb competició als Jocs Esportius Escolars de Catalunya al Maresme, com ara les gimnàstiques rítmica i artística, el patinatge, el judo, s’aniran reunint per planificar les diferents jornades d’exhibicions i competicions en cadascuna de les modalitats.

El proper mes de gener es quan es tanquen les dates i seus definitives de les diferents modalitats i es publicaran a la web del CEM, per tal que totes les escoles i entitats puguin participar-hi.


El CEM, s’adhereix al manifest per a l’eliminació de la violència envers les dones

El Consell Esportiu del Maresme es va adherir al Manifest del Món de l’Esport 2017 amb motiu del Dia Mundial per a l’eliminació de la violència envers les dones. La seva difusió forma part de les actuacions emmarcades en el “Programa Dones i Esports”.

La missió del Programa és la d’impulsar actuacions adreçades a corregir els desequilibris existents entre dones i homes a l’àmbit de l’esport, a tots els nivells, i fomentar mecanismes d’intercanvi de coneixements i experiències que facin possible avançar cap a la igualtat efectiva.


You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu