Una gran família

In Clubs, Futbol

Amb la humilitat per bandera, i amb l’únic objectiu de formar millors persones, el club d’aquest barri de Mataró, cada vegada més reconegut en el món del futbol català, va camí de complir els seus 55 anys de vida.

“És emocionant veure el que som ara veient d’on venim”

Los Molinos  és un barri obrer de Mataró que va començar a formar-se allà pels anys seixanta gràcies a l’arribada d’emigrants procedents, principalment, del sud de la península. El futbol, com en tantes altres ocasions, va ser una de les millors eines d’integració al territori per als joves nouvinguts i els seus fills. Els residents a Los Molinos, a qui els entusiasma el futbol i volien formar un equip, van començar a jugar el 1965 en un camp que no tenia llavors ni vestidors i que va arribar a ser tancat per falta de seguretat. Va començar un llarg pelegrinatge pels camps del Mataró, La Llantia, Cirera, fins que fa una mica més de trenta anys es va construir l’actual recinte al carrer d’Almeria, compartit amb el barri de Vista Alegre.

Els dos coordinadors creuen que “el punt d’inflexió del club va ser la forta aposta que vàrem fer per la creació de l’escola”

Des de fa nou anys el seu president és Luis Pérez Cobo, que va arribar a Mataró procedent d’Huetor-Tájar (Granada) el 1969 i és història viva de Los Molinos, club al qual es va vincular com a aficionat fa ja 35 anys. El seu fill petit Lluís, encara en actiu, és el jugador que més anys ha estat vinculat a l’entitat i més partits ha disputat: “És un orgull enorme veure com ha crescut Los Molinos. Al principi érem quatre gats, no teníem ni on jugar i haver celebrat fa uns anys les nostres Noces d’Or, va ser realment màgic”, explica amb emoció el president, ja jubilat de la seva feina a Endesa.

Pérez Cobo insisteix que el 50è aniversari va ser un esdeveniment molt especial per a tots els que formen la gran família de Los Molinos: “Hem passat fases de tenir molt pocs equips i molt pocs jugadors, però això va canviar a partir de 2009, quan vam fer una forta aposta per l’Escola. Dirigim tots els nostres esforços a formar jugadors i no al primer equip i avui és veritablement emocionant la nostra realitat: som un club on el que ve, s’hi queda per sempre, perquè acaba sentint-ho com una cosa seva”.

El president resumeix en poques paraules la filosofia de Los Molinos: “Ens agrada guanyar, és clar, però no competim per tenir més equips i millors categories. Si arriben, benvingudes siguin. La nostra passió és treballar amb nens, fins i tot amb aquells que han estat rebutjats en altres equips. A Los Molinos hi caben tots.

Juan Antonio Caballero i Luis Fernández són l”alma mater’ de Los Molinos. Són els dos coordinadors sobre els quals descansa tota l’estructura esportiva del club: “Quan vam arribar fa deu anys només teníem 48 nens. Avui sobrepassem les 240 fitxes, comptant els dos amateurs i el femení”. També creuen que el punt d’inflexió va ser la creació de l’Escola, el pilar del club: “Som una entitat molt familiar, on tractem molt bé els nostres nens. I aquest ‘boca a boca’ ha fet que hàgim crescut i que avui tinguem 15 equips i 36 entrenadors. És una estructura important que exigeix treball, rigor i bona formació”. Los Molinos és un dels pocs clubs del Maresme que compta amb equips femenins, un amateur i un altre juvenil: “Esperem aviat tenir algun equip femení de futbol 7”.

Òbviament estan molt feliços amb la instal·lació de la gespa artificial d’última generació, col·locada poc després del cinquanta aniversari. En l’última presentació dels equips va estar present l’alcalde de Mataró, David Bote, especialment sensible a l’hora de donar suport als equips de barri. Los Molinos és, per sobre de tot, una gran família… molt ben avinguda.

You may also read!

Silvia Mas, Campiona del Món de Vela classe 470

La glòria l’espera a Tòquio La vela espanyola té un diamant en brut. La regatista més jove de l’equip

Read More...

Joan Soteras, President FCF

Recentment, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va visitar la delegació que l’ens federatiu té

Read More...

Carola Llauró, Alcaldessa de Vilassar de Dalt

Carola Llauró Sastre té l’honor de ser la primera alcaldessa que ha tingut mai Vilassar de Dalt. Com a

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Mobile Sliding Menu