Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

28a Marxa de la Primavera per la Vall de Pineda

La Fundació Privada Marpi és una entitat sense afany de lucre, que té com a finalitat la integració laboral i social de persones amb discapacitat intel·lectual del Maresme

El pròxim diumenge 12 de maig tindrà lloc l’edició número 28 de la Marxa de la Primavera per la Vall de Pineda, una festa esportiva, de lleure i integració, que s’ha convertit en un dels esdeveniments més coneguts i importants de la Fundació Privada Marpi.

Des de les instal·lacions de la Fundació, situada en el Camí de la Mora de Pineda de Mar, concretament des del Taller L’Horitzó, els participants (l’any passat van ser més de 100) tenen l’oportunitat de participar en una de les dues curses o marxes. La primera, per als més experimentats és de 14 quilòmetres i la segona, que es pot fer tant corrent com caminant, és de 9 quilòmetres.

El pròxim 12 de maig tindrà lloc aquesta festa esportiva de caràcter solidari amb dos recorreguts diferents, un de 14 quilòmetres i un altre de 9 que també es pot fer corrent

Els corredors tindran l’oportunitat de gaudir d’un entorn magnífic per a la pràctica esportiva, ja que passaran per la Font de Ferro, l’Ermita de Sant Jaume i altres llocs d’interès de l’Alt Maresme. La cursa solidària té un cost de 12 euros i dona dret a una bossa del corredor i una botifarrada al final, però el més important de tot és col·laborar amb una fundació que porta gairebé quaranta anys fent una tasca encomiable amb persones amb discapacitat intel·lectual.

La Fundació Privada Marpi és una entitat sense afany de lucre, que té com a finalitat la integració laboral i social de persones amb aquesta diversitat de la comarca del Maresme. Neix l’any 1976 amb la personalitat jurídica d’associació, donada la necessitat de promoure i fomentar la seva assistència educativa, laboral i social.

La primera obra social va ser la creació de l’Escola Horitzó, per a nens amb necessitats d’educació especial. L’any 1984, a la planta baixa de l’escola, es va posar en marxa el Taller Horitzó, per donar sortida laboral als usuaris de l’escola que acaben l’escolaritat i en el qual es poguessin desenvolupar les activitats industrials i d’ajustament personal, necessàries per a la seva integració laboral i social.

L’any 1991 s’inaugura la Llar-Residència Llevant per facilitar un habitatge a usuaris que no tenen família o bé la relació familiar no és la més adequada per la seva disminució. L’any 92 es crea l’Esplai Mediterrània per agrupar les activitats d’esplai i lleure de la Fundació.

Actualment, tenen un equip de futbol i un altre de bàsquet i participen en dues federacions: l’ACELL, on està federat l’equip de futbol, i la FEDIC, on tenen federats dos equips de bàsquet. També tenen les seccions de petanca i natació.

More in Curses de muntanya i Muntanyisme