Connect with us

Ciclisme

El Club Ciclista Vilassar de Mar celebra els seus 40 anys

El Club Ciclista Vilassar de Mar, una entitat esportiva de caràcter social, està d’enhorabona. Aquest any arriba als 40 anys d’història i es prepara per celebrar l’efemèride com correspon. Fundat l’any 1983, i afiliat des d’aleshores a la Federació Catalana de Ciclisme, té com a únic objectiu promoure la bicicleta en totes les seves modalitats, fent sortides, excursions i gaudint de la natura acompanyat d’amants del ciclisme, fomentant així la pràctica de l’esport al poble.

Per commemorar aquest esdeveniment, el club té pensat fer un acte de reconeixement a les persones que l’any 1983 van impulsar la creació del Club Ciclista Vilassar de Mar. En aquest sentit estan contactant amb les persones que van participar en el procés fundacional per poder comptar amb la seva participació i així poder ferlos entrega d’un record de l’acte. Aquest acte està programat, en un principi, per al divendres 30 de juny a les 19.00 hores.

Pel que fa a la promoció del ciclisme, el club presidit actualment per Ferran Cirac, posarà en marxa dues activitats sota el marc de la Diada de la Bicicleta Vilassar de Mar 2023, que serà diumenge dia 2 de juliol de 2023. La primera serà una activitat de caràcter cívic i familiar i la segona una nova edició de la cursa puntuable per a la Copa Catalunya Màster XXIII Memorial Andreu Domènech.

Una imatge de fa 40 anys, amb el primer cotxe del club per acompanyar els ciclistes a la carretera

L’activitat cívica i familiar permet al club convocar els convilatans que tenen afició per l’ús de la bicicleta sense arribar a l’exigència de la competició. Serà un recorregut d’aproximadament 5 km per carrers i camins del municipi. La inscripció serà gratuïta i caldrà tramitar-la prèviament. Es preveu una participació de 200 persones. L’hora d’inici de la passejada serà a les 9.30 hores del diumenge 2 de juliol.

Divendres, 30 de juny, hi haurà un acte molt emotiu per reconèixer els fundadors de l’entitat ciclista

El punt de sortida i arribada serà l’Avinguda Ferrés i Puig, a l’alçada dels equipaments del camp de futbol. Pel que fa a la cursa XXIII Memorial Andreu Domènech, es preveu una inscripció d’un màxim de 200 participants (establerta per la FCC). L’hora d’inici prevista son les 9.00 i es farà un recorregut per l’Avinguda Ferrés i Puig i per diversos carrers del poble per a tot seguit enfilar la carretera d’Argentona. Serà un recorregut de 66 km que portarà els participants a superar els colls de Can Bordoi, el Collet, Parpers i Sant Bertomeu passant pels municipis de Cabrera de Mar, Argentona, Dosrius, Llinars, Cardedeu, La Roca del Vallés i Òrrius.

Sortida de l’última edició de la prova Memorial Andreu Domènech des del Camp de Futbol de Vilassar de Mar

Aquesta prova, ja consolidada al calendari, és una de les poques que es disputen a Catalunya en la modalitat “en línia”, és a dir, per carretera amb el trànsit tallat. Aquesta cursa està valorada molt positivament pels participants i suposa per al club un important esforç organitzatiu que només és possible gràcies a la col·laboració dels voluntaris”. Sens dubte, 40 anys de passió pel ciclisme molt ben portats. Enhorabona!

More in Ciclisme