Connect with us

Canet de Mar

Canet FS 82: 40 anys de futbol sala

Poques entitats esportives tenen una vinculació tan forta amb la seva massa social com el Canet Futbol Sala. La seva graderia d’animació, coneguda com la ‘Grada Verda’, fa lustres que ha convertit el Pavelló d’Esports del municipi en un fortí. Sota el lema ‘Mai caminareu sols’ han forjat una unió indestructible tant dins com fora del parquet. I això es veu reflectit en aquests quaranta anys d’història que han complert durant l’any 2022.

L’entitat es va crear federativament el 1982 i aquesta mateixa temporada el primer equip ja va aconseguir el seu primer èxit esportiu en ascendir a la Segona Divisió Catalana. Des d’aquest any fins al 1992, el primer equip va aconseguir sis ascensos, combinats amb alguna pèrdua de categoria: Primera Divisió Catalana, Divisió d’Honor Catalana, Territorial Catalana, Primera Nacional B (avui dia coneguda com a Tercera Divisió) i finalment Primera Nacional A (avui dia coneguda com a Segona Divisió B).

30 ANYS separen aquesta fotografia i la superior. Aquesta correspon a l’equip que va assolir l’ascens a la Divisió de Plata i l’anterior al Canet FS 82 de la temporada passada que va guanyar la seva lliga pujant a Segona B Nacional, tot un èxit per a un municipi com Canet

Aquesta última categoria, per a un poble com Canet, en aquell moment amb poc més de 10.000 habitants, va ser una fita prou important, ja que estem parlant d’una categoria Nacional. El Canet va militar a Primera Nacional A quatre temporades (1994 -1998). El club va apostar molt fort per la formació i a finals dels noranta ja tenia prop de 100 llicències: un equip benjamí, dos alevins, un infantil, un juvenil i dos sèniors. A la temporada 1997-1998 el Canet Futbol Sala fou l’únic representant del Maresme a la categoria de Primera Nacional A.

La 1998-1999 va ser la del meritori i impensable ascens a la Divisió de Plata. Jugadors com Yago (Santiago Ferrer-Calbetó), Buch, Roig, Escoto, José Fernández, Xavi i Josep Maria Serra, Jordi Carmona i Tommy Ortíz (pràcticament tots formats al planter del club) i Jordi Roura a la banqueta, van aconseguir aquesta fita històrica i van fer embogir gran part de la gent de Canet en una època en la que el pavelló registrava entrades de més de 800 persones els dies de partit. En total, el Canet FS va estar a la categoria de plata, en dues etapes, cinc temporades.

La unió entre el Canet FS i la seva afició, la Grada Verda, és indestructible i ha portat el primer equip a la Segona B nacional aquesta temporada

Òbviament, no tot ha estat un camí de roses. El club també ha passat per moments de crisi esportiva i econòmica, canvis d’entrenadors i diferents generacions de jugadors. Durant tres campanyes, el primer equip del Canet FS no va poder competir, però després d’aquest curt període de temps va recuperar la plaça de Primera Catalana i des de llavors el club no ha parat de créixer, tornant a l’esplendor dels noranta.

Amb una plèiade de jugadors formats a casa, com Donadeu, Estrada, Joan Sánchez, Miquel Soler o Gerard Gálvez, entrenats per l’entrenador local Toni Farreras, aconsegueixen pujar tres categories de forma consecutiva fins a arribar a Segona B, categoria que aguanten dos anys per tornar a baixar a Tercera Nacional. Va ser la temporada passada, amb Miquel Àngel Tabarés a la banqueta, quan el Canet FS puja a Segona B, sent el segon equip del Maresme a la categoria, conjuntament amb el Futsal Mataró. Una forma immillorable de celebrar els quaranta anys d’existència.

El club compta en l’actualitat amb onze equips, un femení, pràcticament tots fets al planter, i s’ha convertit en tota una referència del futbol sala al Maresme

MARC ROVIRA President “Tots els equips saben el difícil que és guanyar al Canet FS a la nostra pista ”

Aquesta temporada l’afronten exactament amb els mateixos jugadors que van aconseguir l’ascens, però amb un altre entrenador, Miquel Bonilla. El president de l’entitat, Marc Rovira, que porta sis anys en el càrrec, destaca “la gran unió que existeix en el club. Els nens dels equips inferiors acudeixen a veure al primer equip en molts partits i això crea un gran sentiment de pertinença. Òbviament la nostra afició és extraordinària. Tots els equips saben el difícil que és guanyar al Canet en la seva pista”. Per aquesta temporada, com sempre, esperen el millor i mantenir la categoria.

Quaranta anys fent futbol sala.

MINI BENJAMÍ
BENJAMÍ
ALEVÍ B
ALEVÍ A
INFANTIL B
INFANTIL A
INFANTIL FEMENÍ
CADET
JUVENIL B
JUVENIL A

JUNTA DIRECTIVA

  • President MARC ROVIRA
  • Secretari DANI GRAO
  • Tresorer JORDI ESTRADA
  • Vicepresident PACO GÁLVEZ
  • Vocals ANTONI ISARN, XAVIER AZNAR, TONI POLAINO i XAVI VILA
  • ORGANIGRAMA ESPORTIU
  • Director Esportiu TONI FARRERAS
  • Coordinador ARNAU ESTRADA
  • Ajudants coordinació DAVID SANZ i DÍDAC QUESADA

More in Canet de Mar