Connect with us

Esport Escolar

Cloenda dels Jocs Escolars de Mataró curs 2022-2023

La cloenda dels Jocs Escolars de Mataró, en la modalitat d’esports d’equip, es va celebrar el divendres 26 de maig amb una trobada al Camp Municipal d’Esports del Centenari on es van aplegar més de 1.200 alumnes, de 35 escoles i entitats de Mataró i la comarca, enquadrats en 114 equips d’edats compreses entre els 6 i els 18 anys.

Aquesta festa va fer que familiars omplissin les grades d’aquesta instal·lació esportiva per poder veure com els infants recollien les medalles i altres reconeixements. Anteriorment, també es van fer les jornades dels esports individuals que es practiquen en els Jocs Escolars com són el patinatge, la natació, el judo i els escacs. Tothom que hi ha participat ha obtingut una medalla com a símbol de reconeixement en una iniciativa municipal que es porta a terme des de fa més de 35 anys.

Una gran festa familiar que va aplegar 1.200 alumnes de 35 escoles i entitats de Mataró i comarca

Els Jocs Escolars tenen com a objectius que la població escolar gaudeixi d’una oferta de pràctica esportiva suficient en quantitat, qualitat i diversitat per atendre les seves necessitats. També mantenir i augmentar l’hàbit de practicar l’esport de manera continuada, a través de la població en edat escolar, promocionant la vessant més lúdica, dinàmica i educadora de l’esport, potenciant els valors personals com ara l’esforç, la superació d’un mateix, el treball en equip i el saber perdre i guanyar.

A banda de les competicions regulars dels caps de setmana, els Jocs Escolars, també organitzen la Marató Escolar i d’altres jornades puntuals per fomentar l’esport.

Coordinadors i Tutors de joc

Dues de les figures indispensables perquè se celebrin els Jocs Escolars són els coordinadors dels centres escolars i els tutors de joc. Els coordinadors són els responsables de formar els equips als seus centres escolars, juntament amb els monitors i delegats (uns 140), fer els entrenaments, acompanyar cada cap de setmana els seus alumnes als altres centres on es fan els partits i formar els alumnes en diferents esports així com els valors i la importància de portar hàbits saludables.

El Tutor o Tutora de Joc ha vist una millora durant aquest curs, tant en l’aspecte laboral com en la gestió, gràcies a la licitació pública d’aquest servei on s’ha apostat amb un increment del 40 % en el pressupost per ajudar a potenciar una de les peces clau dels Jocs Escolars. Aquesta figura és la responsable de transmetre els valors de l’esport i les normes bàsiques de cada disciplina esportiva.

More in Esport Escolar