Connect with us

Mataró

Club Voleibol Mataró, 15 anys formant jugadors i competint

El Club Vòlei Mataró es va fundar l’any 2009, després de fer efectiva la unificació de les entitats Ilurovolei i una branca del Voleibol Boet, amb l’objectiu de crear un club de vòlei potent que representés la ciutat.

Un dels seus fundadors, i també president durant tots els anys de vida del club, és Àlvar Julián, qui comenta que “per cortesia, vam anar a l’Ajuntament a demanar permís per fer servir el nom de la ciutat, però evidentment no hi va haver cap problema, ja que vam deixar clar que la raó de ser de l’entitat era aglutinar el vòlei de la ciutat i representar-la.

La filosofia del CV Mataró és molt clara. Tal com explica el president, “dividim el club en tres branques. La primera és l’escoleta, on juguen tots els nens des dels 7 anys fins que arriben a categoria aleví. Un cop assoleixen aquesta etapa, tenim una branca social o escolar on juguen aquells nens que no tenen prou nivell per competir a nivell federatiu, però que volen continuar fent esport, o bé aquells que simplement no volen assolir el nivell de compromís que requereix la competició. És una branca que volem mantenir i de la qual ens sentim molt orgullosos, ja que donem cabuda a nens i nenes de la ciutat que troben en el vòlei una forma lúdica de fer esport”. Aquesta secció ja suma 137 jugadors en 15 equips, incloent-hi equips de veterans.

Equip sènior masculí

El club, fundat l’any 2009, compta amb 33 equips i 324 jugadors entre les branques competitiva i l’escolar

“Curiosament, vam créixer molt durant la pandèmia, ja que des de l’Ajuntament i des del Consell Esportiu del Maresme es van fer les coses molt bé i vam poder reprendre l’activitat molt ràpid. Molts infants es van traslladar amb nosaltres”. D’altra banda, el club també disposa d’una branca federativa molt potent que sí que incorpora jugadors de nivell que venen de fora, i que ja compta amb 187 esportistes repartits en 18 equips.

Un exemple de l’èxit de la branca competitiva del CV Mataró és la magnífica temporada que ha fet l’aleví masculí, tot proclamant-se campió de Catalunya i quart classificat en el campionat d’Espanya. “Va ser un èxit perquè nosaltres vam anar al campionat d’Espanya sense cap expectativa, amb humilitat i a viure una experiència… I vam estar a punt de passar a la final”, comenta el president. “Ara només pensem a continuar fent créixer el club i assolir èxits esportius i socials”.

ÀLVAR JULIÁN President “L’èxit del nostre aleví masculí, quart d’Espanya, és un clar exemple de com es treballa al club”

L’Àlvar coneix de primera mà el vòlei català, pel fet que és vicepresident primer de la Federació Catalana des de fa dos anys. “Des de la FCVb estem fent una molt bona feina, aportant moltes idees. Bona prova d’això és l’enorme creixement que ha tingut el vòlei català en els últims anys. Tenim una empenta molt potent amb la presidenta Maribel Zamora, que és una persona extremadament dedicada”.

Com a part a millorar de l’esport, apunta que existeix una gran saturació, no només en el vòlei sinó en tots els esports de pista, en la disponibilitat d’instal·lacions. “Des dels ajuntaments s’està treballant en la millora d’equipaments ja existents. Evidentment, és millor que no fer res, però això no resol el problema, penso que s’haurien d’enfocar en la construcció de nous equipaments per fer front a la sempre creixent demanda, la qual no volen veure amb l’argument que ha baixat la natalitat. Estem arribant a un punt en què hem de fer malabars per quadrar horaris, i correm el risc que acabi no havent-hi espai per a tothom. Intentarem que la situació millori”.

L’equip aleví masculí, el millor de Catalunya

More in Mataró