Connect with us

Arts marcials

MIREIA LAPUERTA. Campiona d’Espanya Absoluta

Mireia Lapuerta Comas ha demostrat, una vegada més, que és una de les millors judokes d’Espanya de la seva categoria (-48 quilos). Ha passat les vacances de Nadal amb la seva família al Masnou amb la medalla d’or del Campionat d’Espanya absolut celebrat a Madrid. Una més a afegir a la seva extensa col·lecció d’èxits. També el 2021 va ser bronze en el Campionat d’Europa sub-23. Parlem de la número u del rànquing mundial júnior de 2017, campiona d’Europa cadet 2016 i d’Espanya de totes les categories excepte infantil.

Mireia continua entrenant al Masnou amb el seu entrenador de tota la vida, Daniel Rei, encara que competeix sota llicència de la Federació Valenciana: “Desgraciadament, no hi ha projecte de judo en el CAR de Sant Cugat i m’he vist obligada a buscar fora el que la Federació Catalana no m’ofereix, que són mitjans i ajuda. El meu esport és molt costós, perquè són innombrables els viatges que he de fer durant l’any per poder competir i no tot pot sortir de la butxaca dels meus pares”, afirma la campiona espanyola. La Mireia compta ara amb la beca del COE i el suport de Telefònica i la Federació Valenciana de Judo.

“He fet molts sacrificis per arribar on soc ara i quan puges a un podi i et penges una medalla t’adones que ha valgut la pena tant d’esforç”

Sense cap opció de poder anar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, el seu somni ara és lluitar per guanyar-se una plaça en els pròxims jocs, París 2024: “Serà un llarg camí, perquè primer cal anar al campionat d’Europa i després entrar en el rànquing olímpic. Soc optimista, però només l’aconseguiré si soc constant i continuo treballant. Les recompenses mai venen soles”.

Mireia viu les 24 hores del dia per al judo i entrena cada dia de la setmana: “He fet molts sacrificis per arribar on soc ara i quan puges a un podi i et penges una medalla t’adones que ha valgut la pena tant d’esforç”. Ara que és campiona d’Espanya absoluta recorda quan va començar tot: “Vaig començar els meus estudis de Primària a l’Escola Lluís Millet de Masnou. El judo formava part de les activitats extraescolars i quan tenia sis anys em vaig apuntar perquè moltes amigues de la meva classe ho practicaven. El club de Judo Rei estava dins l’escola, així que era molt còmode”.

“Ara tots els meus esforços estan posats en arribar a competir en els Jocs Olímpics de París 2024”

Des de molt petita sent passió per aquest esport “curt en la seva durada, però molt intens, que exigeix molta resistència. És un compendi de força, rapidesa, elasticitat i molt tàctic. En un segon et poden deixar fora de combat si no estàs concentrada. Per tant, el judo és un esport molt complet. A més, és excel·lent per relacionar-te, perquè sempre necessites un oponent per combatre”.

Actualment, la Mireia està fent ‘on line’ tercer curs d’ADE, però ja té molt clar que “m’agradaria treballar en alguna cosa que estigui connectada amb el món de l’esport i el judo”.

More in Arts marcials