Connect with us

Premià de Mar

Premià de Mar, al costat dels esportistes amb discapacitat física

Especial 16a edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat

Els passats dies 1 i 2 de juny es van celebrar a Premià de Mar la 16a edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat que organitza la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF).

L’acte de presentació va tenir lloc dies abans i hi van estar presents el Sr. Rafel Navarro, alcalde de Premià de Mar, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Pep Ripollès i Cesca Domènech, regidora de Discapacitat i Autonomia Personal.

Diferents instal·lacions esportives del municipi van acollir fins a sis proves esportives el primer cap de setmana de juny

Ricardo Moreno, president de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física, va recalcar la importància de donar visibilitat a l’esport adaptat amb aquesta competició, agraint a Premià de Mar per acollir gran part de les competicions d’aquesta edició.

Coincidint amb la presentació, es va dur a terme una jornada de promoció de l’esport adaptat on van participar alumnes de diferents escoles de la localitat.

La 16a edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat va incloure la majoria de les modalitats esportives que gestiona la Federació i que tenen per objectiu donar a conèixer l’esport adaptat a la ciutadania en general i a les entitats. El calendari de competicions a Premià de Mar va ser el següent:

DISSABTE, 1 DE JUNY

  • COPA CATALANA DE BÀSQUET EN CADIRA DE RODES (Pavelló Municipal d’Esports).
  • COPA CATALANA DE WATERPOLO ABILITY (Piscina Municipal).
  • COPA CATALANA DE PETANCA INCLUSIVA (Club de petanca).
  • TROFEU JOCS CATALANS BOCCIA (Pavelló Municipal d’Esports).

DIUMENGE, 2 DE JUNY

  • COPA CATALANA D’HOQUEI EN CADIRA DE RODES ELÈCTRICA (Pavelló Municipal d’Esports).
  • PÀDEL INCLUSIU (Maresme Pàdel Club).

A la primera edició del Trofeu Jocs Catalans de 3×3 bàsquet amb cadira de rodes al Pavelló Municipal d’Esports de Premià de Mar hi van participar cinc equips. El Comkedem Taronja va guanyar per davant de l’equip Supernenes. En tercera posició de la general va finalitzar l’equip FEM UE Mataró, un nou equip de bàsquet amb cadira de rodes.

Per la seva part, la Copa Catalana de bàsquet amb cadira de rodes, una de les principals competicions dels Jocs , va ser guanyada per l’UNS FC Barcelona. L’equip blaugrana es va imposar en els dos partits disputats.

Respecte a la Copa Catalana d’hoquei amb cadira de rodes elèctrica, el triomf final el van protagonitzar els Dracs CEA, un equip molt potent en aquesta competició.

Les magnífiques pistes del Maresme Pàdel Club van acollir la competició de pàdel adaptat i el Club de Petanca Premià de Mar, que disposa d’unes instal·lacions privilegiades al costat de l’N-II, la petanca inclusiva. Per la seva part, van poder gaudir del waterpolo ability a la piscina municipal.

Pep Ripollès, regidor d’Esports: “Hem viscut un gran cap de setmana en què hem pogut conèixer una altra manera de veure i de viure l’esport adaptat”

Sense cap mena de dubte, un gran èxit organitzatiu per part de l’Ajuntament de Premià de Mar i de la FCEDF.

En paraules de Pep Ripollès, regidor d’esports de Premià de Mar, “hem viscut un gran cap de setmana de l’esport adaptat, en què hem pogut conèixer una altra manera de veure i de viure l’esport adaptat. Hem vist partits espectaculars al pavelló municipal, centre esportiu de petanca, piscina municipal i al Maresme Pàdel. Voldria agrair a la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física l’haver dut a Premià de Mar l’esport adaptat i a tot l’equip de l’Ajuntament per fer-ho possible. Cal destacar també les activitats alternatives de promoció on tothom qui ha volgut ha pogut conèixer i patir les dificultats de l’esport adaptat”.

More in Premià de Mar