Connect with us

Premià de Mar

El voleibol “assalta” Premià de Mar

El municipi té deu equips federats, dos més al CEM i la resta, vint-i-un, són escolars, un autèntic bressol formatiu

Increïble, però cert: Premià de Mar compta amb 33 equips de voleibol i tots ells disputen els seus partits al Pavelló d’Esports. Un fenomen únic amb un valor afegit: el 90% dels jugadors i jugadores són de Premià de Mar.

Això s’explica gràcies a l’extraordinària tasca que des de fa anys fa Ivan Serrano, llicenciat en INEF, i el seu equip que, a més del voleibol, també coordinen el futbol sala, bàsquet, atletisme i judo en els col·legis del municipi com a activitat extraescolar.

Com a entitat federada, el Club Voleibol Premià de Mar té deu equips, vuit femenins i dos masculins. Dos més juguen al Consell Esportiu del Maresme. En total, dotze. La resta d’equips els aporten diferents escoles del poble: La Salle Premià (10), Escola Assis (5), Mar Nova (3) i el Montserrat (3).

Cadet masculí | Segona divisió
Juvenil masculí | Segona divisió

“La creació del club de voleibol i la branca federada va néixer per la necessitat de donar resposta a totes aquestes jugadores a les quals el voleibol escolar se’ls quedava petit en l’àmbit competitiu. Teníem cadets que ja guanyaven en lligues juvenils”, explica Ivan Serrano que també és professor d’Educació Física al col·legi Sant Feliu de Cabrera de Mar.

El club federat va néixer la temporada 17-18 amb un equip juvenil femení que aquell any ja va conquistar la lliga en categoria preferent. Un any després es va crear el cadet i un altre de juvenil. Un creixement imparable.

IVAN SERRANO President del CV Premià de Mar

“El nostre objectiu és arribar on ens porti el treball diari i la competició amb els esportistes formats a casa”

L’edat mínima per competir al club són els dotze anys. És a dir, des d’infantil fins a sèniors ja que tota la primària es treballa des de les escoles amb un equip d’entrenadors molt vinculats al club i al poble.

Sènior femení | Tercera Catalana

Avui, tots els femenins A estan en posició d’ascens i el sènior A femení és líder a Tercera Catalana sense conèixer la derrota a la segona fase: “Hem pujat molt de nivell en els últims anys i això es deu principalment a la qualitat dels entrenadors, que coneixen bé el club, i al volum i treball fet a la base”, explica el president, que es felicita que “tots els nostres equips femenins, els A i els B, s’han classificat per disputar les lligues d’ascens de categoria”.

Amb 140 llicències, el CV Premià de Mar té l’ideari d’un club familiar, molt vinculat al poble i que veu amb optimisme el seu futur: “Ens estem fent un lloc per ser reconeguts, a nivell competitiu, entre la resta de clubs”.

Infantil A femení | Segona divisió
Juvenil A femení | Segona divisió

Al costat del president, Ivan Serrano, estan portant el club la seva germana Marta, en condició de vicepresidenta, i Toni Aguilar, com a tresorer: “Estem molt contents en tots els àmbits del club, i el nostre objectiu és arribar al màxim amb el nostre treball diari i competitiu. Però, sempre amb els peus a terra i amb esportistes formats al nostre club”.

More in Premià de Mar