Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

10 anys de la Cursa del Miner de Ferro

El 15 d’agost va tenir lloc la Cursa del Miner de Ferro, un esdeveniment ludicoesportiu que organitza el Grup Excursionista Malgratenc (GEM) conjuntament amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar i que té el plaer de formar part de la Festa Major de Sant Roc de la localitat. Aquesta edició ha estat molt especial ja que es tractava de la desena edició, un senyal inequívoc de la maduresa i acceptació que té la prova. Parlem d’una Cursa Popular que uneix esport i cultura en una activitat de muntanya. Us acostem el nostre passat miner i amb ell un itinerari per gaudir de Malgrat i els seus contorns.

El balanç del Miner de Ferro d’enguany ha estat molt positiu. Després d’un any 2020 de pandèmia que ens va obligar a anul·lar l’acte hem realitzat l’esdeveniment superant totes les dificultats. Aquest any, però, només amb la modalitat de marxa, amb el protocol COVID incorporat i amb múltiples adaptacions perquè els 500 participants la gaudissin amb la màxima normalitat. I com cada edició, somriures de complicitat, alegria, moltes famílies i en concret aquest any suor, molta suor producte de l’esforç i de les altes temperatures de la tarda de diumenge que vam compensar amb un avituallament addicional a la zona del dipòsit del Turó d’en Serra.

La jornada va començar amb la preparació d’una zona 0 per tal de generar una zona segura, amb mascareta obligatòria i amb circuits de tanques pel manteniment de la distància social. Una preparació nova i addicional per nosaltres que vam realitzar seguint els protocols establerts per a aquests actes. Una feina duta a terme pels voluntaris del GEM, sense els quals seria impossible l’èxit d’organització de la prova.

500 persones van participar en aquesta prova ludicoesportiva de 7 km (aquest any només caminant) tan arrelada al poble

A primera hora de la tarda vam finalitzar les diferents parts que van formar aquesta zona 0: circuit d’entrada, la zona de dorsals, la zona dels speeches, la zona de sortida i la zona d’arribada a meta. Tot preparat amb la intenció de fer sentir còmodes els participants.

Finalment a les 17:30 iniciàvem l’entrega de dorsals i la bossa del corredor als participants prèvia presa de temperatura i començava la gran aventura. Al marge de les dificultats inicials les sortides esglaonades van funcionar molt bé i vam poder realitzar les 10 sortides de 50 persones ben coordinadament. D’aquesta manera amb una hora i mitja tothom era a la muntanya.

Com sempre vam comptar amb tots els serveis necessaris per garantir la seguretat i la salut dels marxadors: ambulància, la inestimable ajuda dels bombers i la gran professionalitat de la policia local.

Al cap de menys d’una hora arribava el primer marxador que havia realitzat els 7km i progressivament van anar arribant la resta de manera esglaonada amb un somriure als llavis i l’alegria per l’esforç compartit i per les bones vistes de la ruta preparada. Només restava rehidratar-se i ja estaven a punt per continuar gaudint de la resta d’actes de la Festa Major de la localitat. Fins al proper any!

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Curses de muntanya i Muntanyisme