Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

El 16 d’abril arriba la Vilatrail 2023

Una cursa feta de corredors, per a corredors

Organitzada pel Club Esportiu Fondistes Vilassar de Dalt, i sota l’impuls i suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, juntament amb la supervisió del Parc de la Serralada Litoral, i amb l’ajut i patrocini d’un bon nombre d’entitats, empreses i comerços locals i comarcals, la Vilatrail arriba aquest curs a la seva novena edició. I ho farà amb la mateixa il·lusió de sempre i el màxim nivell d’exigència organitzativa de cada any, valors que han convertit la Vilatrail en una prova imprescindible per als amants del trail de muntanya.

L’any passat hi van participar 600 corredors entre les dues curses, la llarga i la curta. Aquest 2023 arriba amb una gran novetat: a més de les proves de 12 i 21 quilòmetres, hi haurà la de parelles mixtes, també de 21 quilòmetres. Una forma de potenciar el treball en equip, la solidaritat i l’esforç comú. Com cada any, la plaça de la Vila de Vilassar de Dalt serà una gran festa de color i música, punt de sortida i d’arribada.

Sota l’organització del Club Fondistes de Vilassar de Dalt, la gran novetat d’aquesta novena edició serà la cursa de 21 quilòmetres per parelles

La Vilatrail no seria el que es sense el treball i implicació dels voluntaris, prop d’un centenar que estaran distribuïts per tot el recorregut, especialment en els punts d’avituallament. Andreu Pérez, un dels responsables de l’organització i membre dels Fondistes de Vilassar de Dalt, diu que “volem donar les gràcies a l’Associació de Propietaris de Finques Forestals i Agrícoles de Muntanya i a l’Associació de Propietaris Forestals per permetre la celebració de la cursa per camins privats dins de les seves propietats”. I remarca que “el Vilatrail fa una crida a tots els participants perquè siguin conscients del respecte que es mereixen aquestes propietats que en definitiva fan possible la celebració de la cursa. Aquesta relació bidireccional ha de ser la garantia de continuïtat sostenible del Vilatrail”. És a dir, esports i muntanya, junts.

La Plaça de la Vila serà una gran festa de color i música, punt de partida i d’arribada de la Vilatrail

La cursa premiarà fins a vuit categories diferents: Absolut masculí (3 primers), Absolut femení (3 primers); Sènior masculí i femení (18 a 39 anys); Veterans masculí i femení (40 a 49 anys); Màster masculí i femení (més de 50 anys); Local masculí i femení; Júnior masculí i femení (16 a 17 anys) i Parelles mixtes.

Amb prop de 600 corredors, 100 voluntaris i tres distàncies, és un dels trails més concorregut i valorats del Maresme

També és important destacar el gran treball de la Policia Local i els membres dels ADF Vilassar de Dalt. L’organització ofereix serveis d’ambulància, farmacioles, vestidors i dutxes al Poliesportiu Can Banús, zones d’aparcament molt a prop, així com fisioteràpia al finalitzar la cursa. En definitiva, una Vilatrail 2023 per gaudir.

+INFO: https://www.vilatrail.com/

More in Curses de muntanya i Muntanyisme