Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

La Trail Senyor del Castell de Palafolls brilla amb llum pròpia

La plaça de Poppi de Palafolls es va estrenar aquest 5 de març com a punt de sortida i d’arribada de la competició esportiva més popular i concorreguda del municipi, la Trail Senyor del Castell, que agafa el nom de la fortalesa medieval, de la qual ja hi ha constància l’any 1035.

Aquesta cinquena edició, també organitzada per Safir Team, presentava importants novetats, com la ubicació i el nou circuit, millores que han estat possibles gràcies a la bona entesa amb l’Ajuntament de Palafolls i els propietaris dels terrenys per on passa la Trail i la marxa.

Dues proves, la Trail 14k +700 i la Marxa 6k +200, pensades per ser exigents, però també per gaudir al màxim, passant per multitud de corriols i zones boscoses que van permetre als participants gaudir d’un entorn privilegiat i sovint desconegut. La TSDC igualment ha fet aquest any una aposta per ser una cursa verda, marcant els recorreguts amb cintes no plàstiques i demanant als participants que portessin el seu got. Safir vol promoure l’esport i la muntanya i com a club creu que cal tenir una cura màxima per preservar l’entorn.

La cursa passa per multitud de corriols i zones boscoses

350 atletes van participar en aquesta espectacular cursa verda organitzada per Safir Team, que permet gaudir d’un entorn privilegiat

El Club Esportiu Safir Team, amb seu a Palafolls, va néixer el 2017 de la mà d’un grup d’amics aficionats a córrer la Trail, amb l’objectiu principal de no sortir a córrer sols. Al llarg d’aquests sis anys ja han estat més de 100 persones que han format part d’aquesta gran família del Safir, on hi té cabuda tothom. Actualment, fan sortides Trail, Running asfalt, BTT i bicicleta de carretera. Organitza sortides amb els seus socis i tenen la seva pròpia lliga interna “La Lliga Safir” per incentivar els socis amb una gran varietat de proves que reparteixen pels diferents pobles de la zona. A més, competeixen quasi cada cap de setmana alguna cursa diferent. La TSDC és la seva gran aportació al territori. En aquesta cinquena edició hi han participat més de 350 atletes entre la Trail i la Marxa.

Podi masculí, amb Emilio Monge, David Delgado i Manuel Garcia
Podi femení, amb Maria Carner, Marta Morell i Judit Sánchez

La Trail va tenir un recorregut nou i més dur que els últims anys, amb més distància (14 quilòmetres) i més desnivell (+700). Els tres primers homes a arribar a la meta van ser Emilio Monge (1:09:33), David Delgado (1:09:40) i Manuel Garcia (1:10:59). El podi femení el van protagonitzar Maria Carner (1:14:27), Marta Morell (1:36:39) i Judit Sánchez (1:37:03). Pel que respecte a la Marxa, tots els marxistes van fer un recorregut assequible per a tots els nivells (6k +200), pujant i baixant fins al Castell de Palafolls.

Una gran festa esportiva, sens dubte, que col·loca Palafolls al mapa de les curses de muntanya més populars i boniques del Maresme, però també una gran festa social.

Fotos de Selecta Events

More in Curses de muntanya i Muntanyisme