Connect with us

Ciclisme de muntanya

21a edició de la Montaltbike, una gran festa

L’últim diumenge del mes de gener, i com a cloenda de la Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç de Montalt, va tenir lloc una prova esportiva ja molt arrelada tant en el municipi com al Maresme: la Montaltbike.

Estem parlant de 35 quilòmetres de recorregut amb 1.400 metres de desnivell que va transcórrer per diferents paratges de SVM, Arenys de Munt, Arenys de Mar i Llavaneres. La sortida, com sempre, va ser des de la zona esportiva i el Centre Cívic El Gorg.

Amb vint-i-un anys de vida ja a l’esquena, la Montaltbike s’ha convertit en una cita imperdible per als amants d’aquesta competició BTT. Només fa falta llegir els comentaris dels participants per veure que enamora a qui pren part de la carrera. En aquesta edició van tornar a esgotar-se els dorsals: 500. Anys enrere van arribar a córrer fins a mil ciclistes, però una normativa del Departament de Medi Ambient de la Generalitat va obligar a reduir-la.

500 ciclistes van completar 35 quilòmetres amb 1.400 metres de desnivell per diferents paratges i corriols com a cloenda de la Festa Major d’Hivern

Un esforç col·lectiu que caracteritza tota la família del Club Ciclista Xurribikers. Un nom en homenatge a la història de Sant Vicenç de Montalt: “Fa molts anys hi havia al poble moltes vinyes i habitava a la zona un ocellet anomenat xurraví, d’aquí ve que als habitants del municipi se’ls conegués amb el gentilici d‘els ‘xurravins’, explica Vicenç Argelés, president del CC Xurribikers.

Aquesta edició s’ha caracteritzat per l’intens fred matinal que, no obstant això, no va acovardir ningú, al contrari, tots van gaudir com sempre dels increïbles corriols del recorregut.

Hi havia tres categories: masculí, femení i locals. El primer de cada una d’elles guanyava un pernil, els segons un croissant de xocolata i els tercers un formatge. Tots els qui ho van necessitar van tenir servei de massatge en acabar la carrera.

Els tres primers de la prova masculina van ser Xavier Pijuan (va invertir un temps de 1:50:04), Ever Gómez y Roger Ferrer. En la femenina, Sonia Quiroga (2: 37: 02), Oleksandra Nezhorova, y Mònica Dominguez.

El Club Ciclista Xurribikers i Sant Vicenç de Montalt van viure un final de la Festa Major d’Hivern sobre rodes. Millor, impossible.

More in Ciclisme de muntanya