Connect with us

Ciclisme de muntanya

MRT Cycling Club Malgrat, una gran escola de ciclisme

El MRT Cycling Club de Malgrat va néixer el desembre de 2014 i des dels inicis els seus impulsors van tenir molt clar que una de les raons de ser de l’entitat havia de ser la creació d’una escola de ciclisme per construir una base sòlida i formar nous esportistes, tant en l’aspecte tècnic com humà gràcies a tots els valors que transmet l’esport de les dues rodes en totes les seves variants: BTT, carretera…

L’escola va arrencar el 2019 com totes les coses, a poc a poc, amb no més d’una vintena de nens i nenes. La pandèmia va dificultar molt l’expansió i consolidació d’aquest projecte, que necessitava també unes instal·lacions adequades on poder dur a terme els entrenaments amb els joves esportistes. Des del primer dia el president del club, Albert Brunet, va mantenir converses amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar, concretament la Regidoria d’Esports, per treballar amb aquest objectiu: disposar d’un espai adequat.

Homologada per la Federació Catalana, compta amb 40 nens i nenes, sis monitors i treballa en el Bici Parc situat al costat del camp de futbol dos dies a la setmana amb tres horaris diferents

El Bike Parc es va fer realitat al començament de 2022 i va quedar situat al costat del camp municipal de futbol. Els treballs per a condicionar el terreny van consistir en la construcció d’obstacles i monticles per donar forma al circuit.

L’escola, que està homologada per la Federació Catalana de Ciclisme (una de les poques que hi ha al Maresme), compta amb un element molt important: llum artificial en tot el circuit. “Això ens permet aprofitar tot el dia, especialment els dies d’hivern, on a les cinc de la tarda ja és de nit”, explica el president del club, Albert Brunet, que també treballa a l’escola, oberta dos dies a la setmana amb tres franges horàries: de 17.50 a 18.45, de 18.45 a 20.00 i de 20,00 fins a les 21.00 hores per poder atendre totes les necessitats.

L’escola té un director i sis monitors
El Bici Parc es va inaugurar a començament de l’any passat

El MRT Cycling Club de Malgrat és molt actiu. Compte amb prop de 120 socis i els més de 40 nens i nenes de l’escola que se senten molt acompanyats pels sis monitors i el director esportiu, Carles Gasulla. Tenen a la seva disposició una furgoneta per fer sortides, anar a competir, taller de reparació, material de recanvi, un petit magatzem… A més de les sortides a la muntanya, s’està iniciant el projecte de fer bicicleta de carretera: “La prioritat és que gaudeixin mentre aprenen i que la competició sigui una opció que escullin ells lliurament”, diu l’Albert.

L’escola compta amb nens i nenes de diferents municipis del Maresme, com Mataró, Santa Susanna, Pineda o Tordera, encara que els més nombrosos, com és lògic, són de Malgrat de Mar. Una gran escola amb un gran futur.

More in Ciclisme de muntanya