Connect with us

Calella

26a Banyada Nadalenca: Calella, fidel a la seva cita

Sis amics de Calella van decidir l’any 1997 donar la benvinguda al Nadal d’una forma molt original: fent una capbussada al mar. Allò que semblava una bogeria va anar engrescant a més i més gent. Deu anys més tard ja n’eren 243 i un any abans de la COVID, 678.

Al final, la Gran Banyada Nadalenca organitzada per la Colla No Tinc Fred, amb Joan Masvidal, Salvador Comas i Lluís Barri al capdavant, s’ha convertit en una tradició a Calella, una festa popular i lúdica molt arrelada en el teixit social que enguany ha batut el seu rècord de participants amb prop de 800 valents.

A les 12 del migdia, la Platja Gran, davant de les barques i del pas a nivell, a prop de l’estació de Calella, es va convertir en tot un espectacle per a la vista. Centenars de persones, gent gran, joves, nens, nenes, amb una alegria desbordant, van gaudir d’una manera diferent i inusual l’esperit més amistós d’aquestes festes.

Que la Banyada Nadalenca ja és, per dret propi, un dels grans actes social i col·lectius de Calella ho va posar de manifest el suport del consistori. Hi van participar i es van mullar l’alcalde Marc Buch, Manel Vicente (regidor d’Esports i Platges), Lídia Pidemunt (regidora d’Associacionisme i Recursos Humans), Quim Pla (regidor de Sostenibilitat i Comunicació) i Josep Grima (regidor de Cultura i Serveis).

La temperatura, pràcticament primaveral, va ajudar molt que la banyada fos més plàcida, si bé, com sempre des de fa ja molts anys, el millor va arribar després, quan tots els participants van compartir un aperitiu al passeig.

Els organitzadors es van felicitar per l’èxit de l’edició d’enguany i esperen aconseguir en la Banyada Nadalenca del 2024 la xifra amb la qual tots somien: els 1.000 participants.

More in Calella