Connect with us

Consell Esportiu del Maresme CEM

2a. Edició Dia de l’Educació Física

1.200 nens i nenes van omplir el Parc Central de Mataró

La jornada organitzada pel Consell Esportiu del Maresme i el Grup de Treball de Mataró del Pla Català d’Esport a l’Escola, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i la Secretaria General de l’Esport, així com del Pla Educatiu d’Entorn, ha coincidit enguany amb la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’organització va preveure dues activitats ben diferents. A la primera part de la jornada, 40 grups de 23 escoles, han fet simultàniament, durant una hora, la seva sessió d’educació física, repartits pels diferents espais del Nou Parc Central. Curses, jocs, llançaments, desplaçaments… tota mena d’exercicis individuals i en grup s’han pogut veure a tots els racons del parc.

Pilotes, cordes, paracaigudes, diaris, cons… molts i ben variats objectes han utilitzat els nens i nenes per fer les diferents tasques que els han preparat els professors, amb l’objectiu de fer visible l’assignatura a tothom que passejava pel parc.

La segona part, un cop reunits tots els 1.200 nens i nenes a l’espai firal, ha començat amb una exhibició de Danses Urbanes a càrrec de Fanatix, una entitat que col·labora amb el CEM, fent promoció a diferents centres escolars.

La jornada posa èmfasi en la importància de l’activitat física i la necessitat que els nens i joves, com la resta de la societat, realitzin activitats esportives cada dia

A continuació, Pablo Rodríguez, un dels alumnes de l’IES Thos i Codina, centre escolar que ha col·laborat amb els organitzadors aportant 15 dinamitzadors que han ajudat en l’organització de la jornada, ha celebrat el seu Campionat d’Europa de ball, fent una petita demostració a l’escenari.

L’acte principal ha consistit en una espectacular “masterclass” d’aeròbic i zumba per a alumnes i professors. 1200 nens i nenes ballant junts al parc i seguint el ritme que, amb molt d’encert, els anaven marcant els monitors del CEM.

L’acte ha rebut la visita de diferents autoritats, David Bote, alcalde de Mataró, Violant Segura, directora adjunta dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental, Carolina Garzo, cap de l’Àrea d’Esport Escolar del Consell Català de l’Esport, els regidors d’Esport Marisa Merchan i d’Educació Miquel Àngel Vadell i el president del Consell Esportiu del Maresme, Jordi Matas.

Tots ells han destacat la importància de l’activitat física i la necessitat que els nens i joves, com la resta de la societat, realitzin activitats esportives cada dia. També s’ha lloat la nombrosa participació de les escoles i la bona organització d’un esdeveniment que, sens dubte, seguirà creixent en els propers cursos.

Finalment des del grup de treball de professors d’Educació Física s’ha reivindicat la importància de la tasca del professorat i la necessitat d’ampliar les hores d’Educació Física i s’ha insistit en la necessitat de seguir col·laborant amb el CEM.

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Consell Esportiu del Maresme CEM