Connect with us

Argentona

30 anys de la Penya Espanyolista d’Argentona

El passat 4 de desembre del 2022 va ser un dia molt especial per a l’afició blanc-i-blava d’Argentona. La Penya Espanyolista de la localitat del Maresme va celebrar el seu 30è aniversari i el seu president, Jaume Lladó, 25 anys al capdavant de l’entitat. Tot i que la penya acaba de fer 33 anys, fins ara no havia pogut fer la festa dels 30.

La commemoració va constar d’un dinar de germanor al restaurant “Els Quatre Rellotges”, un emotiu lliurament de records i reconeixements i una rifa. L’Ajuntament d’Argentona va estar representat per l’alcaldessa, Gina Sabadell, i el regidor d’Educació i Esports, Joaquim Perejoan. Per part del RCD Espanyol va assistir-hi el director de l’Àrea Social, Alberto Ariza; el membre del Consell d’Administració del Club, Rafa Marañón, màxim golejador blanc-i-blau (142 gols) i internacional per la selecció espanyola; el coordinador de les penyes, Jaume Martínez, i el president de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, Ton Roig.

El president de la penya, Jaume Lladó, també va ser homenatjat pels seus 25 anys al capdavant de l’entitat

A més de la Junta Directiva de la Penya Espanyolista d’Argentona, encapçalada pel seu president Jaume Lladó, també va fer acte de presència l’il·lustre espanyolista Joan Collet, president del RCD Espanyol entre 2012 i 2016. També es van sumar al 30è aniversari diverses penyes –de Reus, Mataró, Vilassar, Barcelona, Breda… i fins i tot la Penya Perica ‘Els Bubis’ de L’Aaaiun, la primera al continent africà– així com socis i simpatitzants de l’entitat blanci-blava. Totes van rebre un obsequi com a record de l’acte.

Es va trobar a faltar la presència del soci número 1 de la penya, Ferran Martorell, expresident l’any 1989, que per motius personals no hi va poder assistir. Després del dinar es va homenatjar Jaume Lladó per la seva tasca al capdavant de la penya, destacant l’obsequi que va rebre per part del Club: una samarreta del RCD Espanyol personalitzada i amb el dorsal 25, pel nombre d’anys liderant el projecte.

L’alcaldessa d’Argentona, Gina Sabadell, i l’expresident del RCD Espanyol, Joan Collet, entre els assistents

Hi va haver intercanvi de regals entre les entitats representades i una menció especial a quatre socis fundadors: Joan i Oriol Collet, Agustí Asmarat i Joan Bassa. La PE d’Argentona, igualment, va agrair la feina del fotògraf local Pep Padrós; la del restaurador Pep Famadas, que va acollir al seu local la seu de la penya, i la de la regidora de Mobilitat, Policia, Serveis, Espai Públic i Festes de l’Ajuntament, Montserrat Cervantes, per l’ajut en totes les activitats de la penya.

La Penya Espanyolista d’Argentona va ser fundada el novembre del 1989 per l’argentoní Joan Collet, que va cedir la presidència a Jaume Lladó el setembre del 1997 després d’incorporar-se a l’Àrea Social del Consell d’Administració del RCD Espanyol, presidit aleshores per Daniel Sánchez Llibre. Va ser la primera penya blanc-i-blava fundada estant l’entitat blanc-i-blava a Segona Divisió.

Amb anterioritat a la celebració del 30è aniversari, la penya havia dut a terme el 17 de setembre del 2022 la 24a Mongetada Blanc-i-Blava (XVIII Memorial Domingo Lladó). La Mongetada, la tradicional manera que té aquesta penya d’acomiadar les temporades –amb un esmorzar de germanor–, no es va poder celebrar els dos darrers anys a causa de la pandèmia del Covid-19 i, el 2022, va reaparèixer per obrir l’actual curs esportiu.

Text: David Salinas

More in Argentona