Connect with us

Cabrils

Els 30 anys del Club Ciclista Cabrils

Ara fa 30 anys que va néixer el Club Ciclista Cabrils com a secció adscrita a la Societat La Concòrdia, societat cultural, artística i esportiva fundada l’any 1891. L’entitat va ser impulsada per un grup d’amics de Cabrils entusiastes de la bicicleta de muntanya. Era una manera de gaudir del BTT d’una forma més organitzada, fent sortides els caps de setmana i activitats familiars al voltant de la bicicleta.

Actualment, són quasi una vuitantena de socis, dels quals més de la meitat practica el ciclisme regularment. Ara la majoria dels socis fan bicicleta de carretera, encara que també està molt arrelada la BTT. Últimament un grup de socis practiquen una nova modalitat: el gravel.

L’entitat, que organitzava la mítica ‘Cabrilenca’, té prop de 80 socis i fan sortides ciclistes cada dissabte i diumenge de BTT i carretera

Els de BTT acostumen a sortir els diumenges al matí des del Pont de la Vela, plaça on hi ha la placa d’homenatge a Joan Sellés, que va ser fundador i president del club i que va morir tràgicament el 2019 en un accident a Òrrius durant el desenvolupament de la famosa ‘Cabrilenca’, justament en la seva 25a edició: “Aquesta dolorosa pèrdua, sumat al fet que els responsables del Parc de la Serralada Litoral, seguint indicacions del departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, no ens permetia passar pels corriols de la muntanya, ens va empènyer a deixar de fer-la, així com una altra prova icònica que teníem al club, la Cabrilenca, Camines o Corres?, que fèiem el mes de febrer”, explica Ricard Ardèvol, president del club des de 2023 i uns dels seus fundadors. “Una pena perquè totes dues proves, per separat, van arribar a tenir més de 1.000 participants”, afegeix.

RICARD ARDÈVOL | President

”La bici és molt agraïda. Impossible deixar-la un cop l’has provat”

Dissabtes al matí és el torn dels amants de la bicicleta de carretera, que surten des del Polígon dels Garrofers de Vilassar de Mar: “Tenim socis de molts pobles del Maresme: Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar, fins i tot de Barcelona i la Garriga i el que és més important, molt actius”.

Així és, a més de les sortides setmanals, els integrants, en grup o a títol personal, han fet stages de cinc dies, com el de Mallorca el 2023, incomptables travessies com la Transpirinenca, la de la Patagònia (1.200 quilòmetres en 11 dies), el Repte del Ter, els Alps, tots els ports emblemàtics del Tour de França… Fins i tot la Titan Desert o la ‘Quebrantahuesos’… Dins el club hi ha l’anomenat equip A, per ciclistes més preparats físicament, i l’equip B.

El club, per commemorar el seu 30è aniversari, està fent un cicle de xerrades. Ja hi ha participat el mític Melcior Mauri i se’n faran més. “Hem creat un mallot especial, edició exclusiva, per a aquesta efemèride i tancarem els actes amb un sopar el 12 de juliol al CT Cabrils on s’exhibirà un audiovisual molt especial”, explica Ricard Ardèvol, exjugador de rugbi de 69 anys del CN Barcelona a qui la bicicleta li va robar el cor quan va deixar la pilota ovalada: “La bici és molt agraïda. Impossible deixar-la un cop l’has provat”.

I així, 30 anys. I els que queden, veritat?

More in Cabrils