Connect with us

Calella

Una Gran Fondo Calella: 4a edició de la marxa cicloturista

La marxa cicloturista Gran Fondo Calella ja és una cita marcada en vermell en el calendari dels amants d’aquest esport amateur.

Amb Calella com a punt de sortida i d’arribada (van ser presents el seu alcalde Marc Buch i el regidor d’Esports Manel Vicente), la prova té un encant especial per a tots els participants, ja que en molt poc temps passen d’estar tocant pràcticament l’aigua de la mar Mediterrània a pujar importants ports de muntanya de la Volta Ciclista a Catalunya dins del parc natural del Montseny.

La cursa va passar per alguns dels ports més coneguts de la Volta a Catalunya

Aquesta atractiva prova, organitzada per l’empresa maresmenca SportEvents360º, amb seu a Mataró, va atreure, el diumenge dia 17 de març, un total de 800 ciclistes, prop d’un 20% eren dones. Tot un rècord de participació en aquests quatre anys. Un percentatge molt important d’inscripcions van arribar des de fora del Maresme.

En aquest sentit, cal destacar un equip complet format per 35 ciclistes procedents de Bèlgica i un altre molt nombrós de França.

L’alcalde, Marc Buch i el regidor, Manel Vicente, amb els organitzadors (Foto: J.M.Arenaza)

Uns 800 ciclistes, un 25% vinguts de fora del Maresme, van participar en aquesta prova amb Calella com a punt de sortida i d’arribada

La marxa va constar de tres recorreguts. En primer lloc, una prova llarga, batejada com “Cinc estrelles” (Calella – Santa Fe del Montseny – Collformic – Calella) de 140 km. Una segona de 102 km que feia el recorregut Calella – Coll de Santa Helena, al Montseny – Calella i una tercera (Calella – la Costa del Montseny – Calella) de 82 km.

És a dir, tres distàncies adaptades al nivell dels participants.

El millor de la Gran Fondo són els paratges per on transita la cursa
L’equip del RACC va ser un dels molts que van participar-hi, alguns procedents de França i Bèlgica

Collformic, Santa Fe del Montseny, Collsacreu i Alt de Santa Helena (el punt més alt amb 1.302 metres) van ser els ports per on va passar la cursa, regulada pels membres del Servei Català de Trànsit al llarg dels 160 quilòmetres de recorregut.

Com diuen els seus organitzadors, la Gran Fondo “és una marxa cicloturista dissenyada per ciclistes i pensades per a ciclistes”. La primera de les tres proves d’aquest calendari (també se’n fa una als Pirineus i una altra a Lloret de Mar) va tenir lloc a Calella amb un èxit rotund de participants.

More in Calella