Connect with us

Vela

El Balís homenatja a Florián Trittel després del seu or olímpic a París

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de familiars, amics e institucions, així com representants del Club i formadors que han vist créixer al regatista des de ben petit

El Club Nàutic El Balís s’ha vestit de gala per a retre homenatge a Florián Trittel, que fa poc més d’un mes va aconseguir la glòria olímpica penjant-se l’or París conjuntament amb Diego Botín en la categoria 49er.

Una fita històrica que un regatista format a El Balís no aconseguia des de Barcelona 92, quan José María van der Ploeg va fer història penjant-se la màxima distinció olímpica en la categoria Finn. L’acte ha estat marcat per l’emotivitat i el reconeixement d’un club bolcat amb un campió olímpic que han vist créixer des que va ingressar a la seva escola de vela amb tan sols 9 anys.

Una etapa de creixement com a esportista i persona que Florian Trittel recorda amb especial agraïment.

“Un nen quan es petit pot somiar guanyar moltes coses, inclús ser campió olímpic, però no ho pot aconseguir sol. Ha de fer-ho de la mà d’una estructura. Aquesta estructura sempre han estat les persones que estan aquí avui: família, amics i personal del club”, explica Florian Trittel.

L’esdeveniment s’ha celebrat a la segona planta del club i ha reunit a la gent més propera a Florián Trittel com familiars i amics. També el seu entrenador, Álvaro del Arco, així com a diverses representants institucionals i del món de la vela com Josep Mª Isern, president de la Federació Catalana de Vela; Xavier Torres, vicepresident de la Federació Espanyola de Vela.

També hi ha hagut una presència destacada de representants del Balís, com el seu president Fran Ripoll o la directora general Teresa Sala, això com els diferents formadors del club que han anat modelant a Florián Trittel al llarg dels anys.

Tots ells han estat testimonis privilegiats del seu creixement com a esportista i persona, arribant a ser el regatista que és avui dia: polivalent i amb gran adaptabilitat a tot tipus d’embarcacions.

“Como club és un orgull tenir-te aquí. Però també vull reivindicar més olímpics que estan aquí avui: José María Van der Ploeg, campió a Barcelona 92; Neus Garriga va participar a Sydney 2000 i, per últim, Bárbara Cornudella i Sara López a Río 2016. El Balís suma cinc olímpics, uns quants diplomes i dos ors. És un orgull immens per nosaltres, explica Fran Ripoll, president del club.

Durant l’homenatge va haver-hi temps per a diversos discursos que van recordar la trajectòria d’en Florián.

També es va projectar un vídeo-homenatge per rendir tribut a la consecució de l’or olímpic i tampoc van faltar les sorpreses, com el lliurament d’una obra d’art de Trittel amb l’or olímpic penjant del seu coll.

Text i fotos: Club Nàutic El Balís

More in Vela