Connect with us

Futbol

Noces d’or del CE Premià de Dalt: 50 anys d’un club competitiu i social

El gran salt qualitatiu i quantitatiu del CE Premià de Dalt

El pròxim 1 de novembre serà un dia molt especial per a la història del Club Esportiu Premià de Dalt. El club celebrarà els 50 anys de vida al Camp Municipal de Futbol. Unes Noces d’Or que arriben en el millor moment de tota la seva història.

Un llarg viatge que va tenir el seu punt d’inflexió fa només quatre anys, quan va arribar al club un grup de professionals disposats a donar-li la volta a una dura realitat: el CE Premià de Dalt solament tenia 90 fitxes federatives i gairebé tots els seus equips estaven a les categories més baixes.

Avui, la fotografia és diametralment diferent, ja que és el club de futbol del Maresme amb més fitxes i més equips a nivell federatiu: prop de 700 fitxes i 50 equips, als quals cal sumar l’Escoleta. “Som un club tant competitiu com social, on tenen cabuda tots aquells nens i nenes que vulguin jugar a futbol. També intentem aconseguir les millors categories possibles perquè els nostres futbolistes amb més nivell puguin desenvolupar les seves carreres amb nosaltres, sense necessitat de buscar fora el que poden tenir a casa”, afirma Eduard Bella, vicepresident de l’entitat que va prendre el seu primer contacte amb el club fa quatre anys.

Fa quatre anys tenia 90 jugadors; avui és el club de futbol amb més llicències de tot el Maresme, fregant les 700

La clau d’aquest èxit extraordinari, segons expliquen a l’entitat, ha estat la implementació d’una metodologia d’entrenaments i de joc duta a terme per professionals, com ara Manel González, mà dreta de Rubi a l’Almeria, equip professional de Segona Divisió: “Només fent molt bé les coses arriben els resultats i l’estructura tècnica i personal del CE Premià de Dalt és avui de 120 persones, pràcticament com si fos un club professional”, apunta Frank Martínez, un president que porta el club al cor gairebé des que va néixer i al qual tots consideren l’alma mater.

El resultat de tot aquest esforç, en tota la seva extensió de la paraula, és el que va succeir la temporada passada, quan 12 equips del club van ascendir de categoria, una cosa mai vista al Maresme. “Avui, menys a Divisió d’Honor, tenim equips a totes les categories del futbol català i a totes les franges d’edat. Hi destaquen els tres de preferent i els deu de Primera Divisió”, recalca Eduard Bella.

El club posa a la disposició dels seus jugadors una sala de fisioteràpia, una sala polivalent i nou vestidors. A més, el servei del bar, amb la seva fantàstica terrassa que mira els dos camps de joc, un dels grans atractius de la instal·lació esportiva municipal, considerada una de les millors del Maresme.

“També invertim molts diners en material, perquè volem que, a l’hora de treballar i implementar la metodologia, es faci de manera eficient, per això hem comprat equips de prevenció, per fer treballs de força i readaptació”, afegeix el president.

A més de l’Escola, té 50 equips en competició, dels quals 12 són femenins, rècord a la comarca

FUTBOL FEMENÍ

I si en conjunt l’evolució del club ha estat espectacular, el que ha succeït amb el futbol femení, sota la coordinació de Juan Quintero, cal considerar-ho “d’una altra dimensió”. Sí, perquè des de zero, del no-res, s’ha arribat a 156 jugadores i als 12 equips, més que qualsevol altre club de la comarca. “Ens omple d’orgull que la nostra metodologia i manera de treballar hagi atret a tantes jugadores i tantes famílies”, apunta Eduard Bella que, com a vicepresident executiu, té com a objectiu “consolidar el nostre projecte esportiu i continuar pujant esglaons any rere any”.

La radiografia del CE Premià de Dalt és digna d’estudi per a tota la comunitat futbolística, tant del Maresme com de Catalunya. Demostra que si es fan bé les coses, amb professionalitat, dedicació i metodologia, l’èxit acaba arribant. Impossible celebrar les Noces d’Or de millor manera.

COORDINADORS

F7

CAP DE METODOLOGIA – Pau Almar

PREBENJAMÍ – José García

F7 – Pau Almar – Ramon Planes – Oscar Toro

FUTBOL FEMENÍ – Juan Quintero

PORTERS – Eduard Morte

ESDEVENIMENTS I CAPTACIÓ – Jesús Marín

FUTBOL 11

CAP DE METODOLOGIA – Toni Corominas – Xavi de Frías – Adrià Machuca

COORDINACIÓ GENERAL – Genís Mejías

JUNTA DIRECTIVA

PRESIDENT – Frank Martínez

VICEPRESIDENT EXECUTIU – Eduard Bella

VICEPRESIDENT ESPORTIU – Manel González

VOCALS – Daniel Vicent/Toni Mir

La temporada passada va viure l’ascens de categoria de dotze equips, cosa que no s’havia vist mai en un club de futbol del Maresme

Una samarreta commemorativa amb essències

Àlex López Vilasaló ha estat el dissenyador de la samarreta commemorativa dels 50 anys de vida del CE Premià de Dalt. Un disseny on es ‘respira’ l’essència del que ha estat i és el club. Una samarreta plena de detalls sobre la seva història, procedència i realitat social. S’han respectat els colors originals del club, el groc de la samarreta i el blau de pantalons i mitjons.

Està serigrafiat en el teixit de la samarreta el número 50 del seu aniversari, així com la paraula Catalunya amb els colors de la senyera, que es poden veure en la part posterior del coll. Finalment, a la màniga, hi ha una palma, un dels símbols de Premià de Dalt que porta a la mà el patró del poble, Sant Pere. Sens dubte, una samarreta molt especial per guardar tota la vida.

Un altre gran projecte: la residència

Molt aviat serà una realitat un projecte en el qual tant el club com l’Ajuntament de Premià de Dalt treballen de manera conjunta des de fa uns anys: la residència de jugadors, la primera d’aquestes característiques al Maresme. Es construirà un modern edifici amb tots els serveis necessaris per acollir a jugadors i jugadors procedents de l’Estat espanyol i de l’estranger.

El nombre de places estarà al voltant de les 160. L’edifici es construirà al final de la zona de l’aparcament, que també serà urbanitzat. Tant l’Ajuntament com el club estan pendents dels últims permisos administratius per posar la primera pedra d’un projecte que seria la cirereta a l’Anella Esportiva de Premià de Dalt.

More in Futbol