Connect with us

Sant Pol de Mar

Berta Fabo Tortós, el futur és seu

Sant Pol de Mar torna a estar d’enhorabona. Una de les seves joves esportistes, la Berta Fabo Tortós, de quinze anys, es va proclamar el mes de juliol passat campiona d’Espanya cadet de voleibol amb la selecció catalana, un èxit que va posar per ella un fermall d’or a una temporada 21-22 per emmarcar.

La Berta és filla de Moisès Fabo, president de l’Associació Esportiva Voleibol Sant Pol de Mar que, en el seu primer any d’existència com a club federat, està experimentant un creixement espectacular, amb més de 120 llicències federatives i sumant nous equips al projecte.

La Berta, nascuda el 19 de maig de 2007, va començar a jugar a voleibol a l’Escola Pia de Calella, per proximitat, després d’haver practicat el patinatge artístic a Sant Cebrià de Vallalta i la natació al CN Calella: “Des de molt petita he vist jugar els meus pares a voleibol i sempre va ser un esport que m’atreia molt, no va ser difícil decantar-m’hi”, ens explica la Berta.

Formada a l’Escola Pia pel tècnic Roberto Cepeda, la santpolenca va començar a despuntar molt aviat per la seva gran potència de salt i colpejament. La temporada passada va rebre la primera alegria de la seva carrera: una beca per estudiar, entrenar i jugar a l’Institut Joaquím Blume, que acull esportistes d’alta competició en edat escolar.

Des de l’any passat està becada a la Residència Blume d’Esplugues, on juga a l’equip sènior i amb el qual ha estat campiona de Primera Catalana

LA DE SANT POL, en una acció de joc durant un partit amb la selecció catalana de voleibol.

Un gran premi poder estar en aquest prestigiós Centre d’Alt Rendiment: “L’anem a buscar els divendres a la tarda des de Sant Pol i la deixem els diumenges a la nit a Esplugues”, ens explica el seu pare.

La logística és essencial per a la família Fabo Tortós perquè la Berta ha jugat en dos equips els caps de setmana: en el sènior del GET Blume, el que representa al centre, i cedida al cadet del Vallbona Granollers. Amb el Blume ha guanyat aquesta temporada els provincials i el Campionat de Catalunya de Primera Divisió Catalana.

La santpolenca, als seus 15 anys, ha guanyat el campionat d’Espanya cadet amb la selecció catalana de voleibol

Un èxit que li va valer ser convocada per primera vegada per la selecció catalana cadet per representar Catalunya en els Campionats d’Espanya disputats a Valladolid. Una experiència que no va poder acabar millor perquè Catalunya va aconseguir el títol: “Va ser una immensa alegria, el premi a tantes hores d’esforços”, recorda una Berta que entrena vint-i-dues hores a la setmana. “El meu gran somni seria arribar a la màxima categoria del voleibol i poder jugar un dia a la selecció absoluta”, confessa amb una gran seguretat aquesta punta d’1,75 d’altura que s’ha convertit en tota una referència per als nens i nenes que juguen a voleibol a Sant Pol.

More in Sant Pol de Mar