Connect with us

Ciclisme de muntanya

Bike Show 2024: Santa Susanna, capital del ciclisme

890 ciclistes van participar directament en el conjunt de proves que formaven part del festival, amb la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point com a plat estrella

El cap de setmana del 6 i 7 d’abril, Santa Susanna va tornar a convertir-se en la capital del ciclisme reunint unes 3.000 persones al voltant de les activitats vinculades amb la bicicleta. Un total de 890 ciclistes van participar directament en el conjunt de proves de BTT i activitats familiars que formaven part del festival Bike Show, i que van estar acompanyats d’unes 2.000 persones entre equips, tècnics i famílies.

El festival Bike Show va començar dissabte dia 6 amb el Gravel Ride Tour, un recorregut de 60 km pel Montnegre amb la participació de 80 ciclistes. Seguidament, va tenir lloc l’ebike, dedicat als aficionats a la bicicleta elèctrica i a continuació la Super Youth Santa Susanna (180 participants) destinada als joves talents.

Aquesta primera part del matí va acabar amb una pedalada escolar que va reunir una cinquantena de nenes i nens.

La contrarellotge de la Copa Catalana Internacional BTT Biking Point tancava la primera jornada del Bike Show amb la victòria de Meta Tanick (Misser Project)en dones, i de Roc Cubí (Misser Project), en homes.

Però el Bike Show també és una trobada que aplega els ciclistes professionals de BTT, que participen en les proves que formen part del circuit internacional i, per tant, són puntuables per al campionat del món, com la de Santa Susanna. La prova estrella del festival Bike Show va ser la XCO, puntuable per a la Copa Catalana BTT Internacional Biking Point i per a la Shimano Super Cup Massi i que va reunir els grans noms del BTT internacional.

En categoria femenina, la guanyadora va ser la campiona sueca, Linn Gustafzzon (Massi), seguida de la catalana Marta Cano (Primaflor Mondraker Racing Team) i de la francesa Isaure Medde (Team Sunn Performance Cycling). En categoria masculina va guanyar el català Jofre Cullell (BH Coloma Team) seguit de David Valero (BH Coloma Team) i del francès Loan Cheneval (Massi).

L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, i el regidor d’Esports, Joan Solà, van ser els representants del consistori en l’entrega de premis, que va comptar amb la presència de Xavier Amor, diputat adjunt de l’Àrea d’Esports i Activitat Física de la Diputació de Barcelona.

Corredors, familiars i autoritats van destacar que el circuit de BTT de Santa Susanna és dels millors per la seva exigència, espectacularitat i singularitat. Sense cap mena de dubte, un gran Bike Show 2024.

More in Ciclisme de muntanya