Connect with us

Curses de muntanya i Muntanyisme

Burriac Atac 2023, llum a la foscor

Els integrants del Centre Excursionista Vilassar de Mar, coneguts per tots com Els Piris, ho han tornat a fer. Un any més, i ja en van divuit, han organitzat de manera brillant l’esperada i emblemàtica Burriac Atac, sens dubte una de les curses de muntanya nocturnes més important de Catalunya i inclosa en el calendari oficial de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Ni més ni menys que 750 corredors (el 24% dones) van prendre part en una de les dues carreres, la llarga (20,15 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.000 metres i una altitud màxima de 460 metres) i la curta (15,44 quilòmetres, 645 metres positius i una altitud màxima de 358 metres).

750 atletes, amb l’ajuda de 350 voluntaris, van tornar a protagonitzar una cursa nocturna extraordinària amb el castell de Burriac com a referència

Com cada any, la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i el carrer Sant Joan van ser el punt de partida d’aquesta gran festa esportiva popular que atreu a centenars d’atletes de tots els punts del Maresme i de Catalunya. A les 9 del vespre es va donar la sortida a la carrera que va travessar els municipis de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils i Argentona per acabar, com sempre, a la platja de Cabrera, on va haver-hi música, menjar, beguda i fins servei de massatge i fisioteràpia a càrrec de l’empresa NAOS.

Gran festa esportiva, lúdica i popular que va travessar els municipis de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils i Argentona

L’ascens a l’imponent i emblemàtic Castell de Burriac era la gran motivació de la carrera, que va passar igualment per altres llocs destacats, com el Turó dels Oriols, Les Abelles, Turó dels Cirers (muntanya de 471,metres d’Argentona) o la famosa Font Picant, on hi havia instal·lats punts de control. Els organitzadors van muntar diferents punts d’avituallament, així com d’assistència sanitària.

La Burriac Atac 2023 va tenir nou categories diferents (cadet, juvenil, júnior i dins de l’absoluta, cinc subcategories, promesa, sènior, veterà, Màster 50 i Màster 60). Entre la carrera llarga i la curta, i tenint en compte totes les categories, es van repartir 32 premis.

El primer a completar la carrera llarga, després d’un temps de 2.00:09 va ser Sintu Vives Bosch, de categoria veterà masculí. La primera atleta femenina va ser Júlia Solà Amenós (categoria promesa), que va invertir un temps de 2:29:17. La carrera curta va ser guanyada pel membre dels Piris, així com el segon: van ser Aimar Vélez i Eduard Adsuar. El primer va emprar 1:26:30 a arribar a la meta.

El mateix dia, hores abans, va tenir lloc la també emblemàtica Marrec Atac, esdeveniment esportiu, festiu i familiar, de caràcter solidari que té com a objectiu apropar l’esport des d’un vessant lúdic i no competitiu als infants de 0 a 14 anys i a les seves famílies dins el marc de la cursa Burriac Atac. Enguany hi van participar 500 nens i nenes!

La Marrec Atac, celebrada abans de la prova gran, va despertar una gran expectació com cada any entre nens, nenes, pares i mares

Sens dubte la Burriac Atac, el director esportiu de la qual és Gustavo Bernaus, no seria el que és sense la fantàstica ajuda i participació dels 350 voluntaris que es van repartir abans, durant i després per tot el recinte de la carrera perquè tot sortís a la perfecció. Un equip humà impagable.

El lliurament dels premis va estar a càrrec, entre altres, de l’alcaldessa i el regidor d’Esports de Vilassar de Mar i dels seus homòlegs de Cabrera de Mar. El responsable d’Esports d’aquest municipi va participar en la carrera, que es va tancar passada la mitjanit, quan va arribar l’últim corredor. Ara, a pensar en l’edició de 2024.

Els voluntaris, més de 350, són l’ànima de la cursa, que va comptar amb la música dels Sssstrèpits

Fotos de Feliu Vilalta i Roger Correm

More in Curses de muntanya i Muntanyisme