Connect with us

Natació

V Travessia Solidària Vilassar de Mar

Tots els diners es destinen a programes solidaris vinculats a l’aigua a les zones rurals més pobres de l’Índia a través de la Fundació Vicente Ferrer

Des de fa 5 anys el Club Nàutic de Vilassar de Mar es reserva el primer dissabte d’octubre per celebrar la Travessia Solidària. Un esdeveniment en el qual el 100 % de l’aportació dels participants es destina a un dels projectes solidaris de la Fundació Vicente Ferrer, ONG compromesa amb la transformació de l’Índia rural.

El projecte d’enguany consisteix a construir una potabilitzadora d’aigua amb capacitat per produir 500 litres l’hora perquè les famílies agricultores amb pocs recursos del petit poble de Yerragunta (a la regió de Kalyandurg, districte d’Anantapur) puguin treballar la terra, que és el seu mitjà de subsistència.

La 5a edició de la Travessia, amb un dia de temperatura espectacular, va constar de 3 distàncies: 4.000 m, 1.500 m i 200 m per a infants. L’inici i el final va ser la platja d’accés al Club Nàutic de Vilassar de Mar.

Enguany la travessia ha trencat tots els seus rècords, tant en nombre de participants com en recaptació. Entre les tres proves van participar-hi un total de 483 nedadors, quan en anteriors edicions van ser: 305 (primera), 321 (segona), 289 (tercera) i 305 (quarta).

Van participar-hi entre les tres proves 483 nedadors, un rècord igual que la recaptació: 8.615 euros

La solidaritat dels participants, que pagaven una quota per prendre part d’aquesta prova d’aigües obertes, així com aportacions directes de socis del club i altres persones, va permetre recaptar un total de 8.615 €. En la primera edició de la Travessia Solidària (organitzada conjuntament pel Club Nàutic Vilassar de Mar, l’Ajuntament de Vilassar de mar i l’Associació Aigua Solidària), els diners es van destinar a construir un embassament per recarregar els aqüífers i pous rurals de Kunukuntla, a l’àrea de Bathalapalli. A la segona, per fer el mateix a Girigetla, a la regió d’Adoni. A la tercera, es va construir un altre embassament a Ontareddypalli i a la quarta, es va canviar una mica el destí dels diners per ajudar a la prevenció i promoció de la salut d’alumnes d’una casta desafavorida. Tots aquests programes estan pilotats per la Fundació Vicente Ferrer.

Per tancar la V Travessia Solidària, els parlaments van anar a càrrec de Christian Jogeneel, un dels millors nedadors del món en aigües obertes, que va estar present per a l’ocasió i que juntament amb l’alcaldessa de Vilassar de Mar, la Sra. Laura Martínez Portell, el president del CNVM Jesús Majem i David Camps, d’Aigua Solidària, van agrair la massiva participació dels nedadors més solidaris del món. Mai unes braçades al mar van aportar tant.

Més històries solidàries de l’esport, presentades per Mataró Parc, fent clic aquí.

More in Natació