Connect with us

Argentona

BURRIAC XTREM en estat pur

La cursa amb identitat pròpia d’Argentona, la BurriacXtrem, trofeu Pere Asturiano, ha celebrat diumenge 31 d’octubre la seva dinovena edició, sent la més antiga de la comarca del Maresme. Organitzada pel Grup Muntanya d’Argentona, va reunir 650 corredors disposats a gaudir dels camins i corriols del Parc Natural de la Serralada Litoral, enguany més humits que de costum per la pluja caiguda durant la matinal de dissabte.

La cursa amb identitat pròpia d’Argentona pren com a referència l’històric castell de Burriac, que s’alça imponent cap al cel maresmenc amb els seus 392m d’altitud

L’esdeveniment pren com a referència l’històric castell de Burriac, que s’alça imponent cap al cel maresmenc amb els seus 392m d’altitud. Agafant com a fita aquesta icona de la comarca, l’organització ha estat capaç de traçar dos circuits de 28 km D+1.766m i 17km D+777m, pràcticament corriolers al 100% per a gaudi de tots els participants. Les dues curses han transcorregut íntegrament pels termes municipals d’Argentona, Òrrius i Cabrera de Mar, rodejats de pins i sureres tan típiques del bosc mediterrani, tocant sostre al Turó de Cirers (484 m), punt culminant d’Argentona, i al Castell de Burriac.

EL CASTELL DE BURRIAC és el símbol de la cursa i té gairebé 400 metres d’altitud

La cursa més llarga ha estat força disputada al capdavant. Carlos Galobardes, un dels que ha sortit vencedor d’aquesta lluita aferrissada proclamant-se campió amb un temps de 2h35’56”. Un minut després ho ha fet el jove Alejandro Villarino amb 2h37’01”. El podi l’ha tancat l’olesà Pol Rodríguez que ha travessat la línia d’arribada després de 2h38’38”.

naturalesa. Les dues curses han transcorregut íntegrament pels termes municipals d’Argentona, Òrrius i Cabrera de Mar

650 corredors van gaudir dels camins i corriols del Parc Natural de la Serralada Litoral en la seva dinovena edició, sent la més antiga del Maresme

El desenllaç de la cursa femenina també ha sigut emocionant i ha presentat una bonica lluita per la victòria entre Mònica Vives i Clàudia Tremps, sens dubte dos de les grans corredores del nostre país. Vives sembla haver deixat enrere la lesió que l’ha mantingut fora de les competicions durant pràcticament un any i s’ha endut la victòria després de 3h01’21”. Vuit minuts després arribava Clàudia Tremps amb 3h10’38”, que s’ha buidat per sumar un nou podi en un any ple d’èxits esportius. Regina Anna Mola s’ha emportat la tercera posició del podi aconseguint un temps de 3h19’20”.

màxima exigència. Els corredors van gaudir dels camins i corriols del Parc Natural de la Serralada Litoral

A la prova curta, Arnau Aranda s’ha imposat amb un temps d’1h25’36”, seguit de Jan Castillo i Roger Blat, a 6 minuts. En l’apartat femení, Ivet Figueras retrobava el camí de la victòria (1h45’28”) després d’un any de lesions, i s’imposava amb claredat per davant de Jadira González i Marta Maldonado, a 11 minuts.

El mataroní Alfred Redrado va rebre un merescut homenatge, sent l’únic corredor que ha participat en totes les edicions celebrades d’aquesta Burriac Xtrem des de la seva creació a l’any 2003.

Mònica Vives i Carlos Galobardes van guanyar la distància llarga i Ivet Figueras i Arnau Aranda la més curta, de 17km

A banda dels més de 600 participants a la Burriac Xtrem, uns 200 infants van participar la tarda de dissabte a la Correcuita, una prova de caire no competitiu que va transcórrer per un circuit urbà. La Burriac Xtrem és una cursa totalment consolidada, tant en l’àmbit d’organització com de participació, amb el segell inconfusible del Grup de Muntanya d’ Argentona i amb els gairebé 200 voluntaris, que des d’aquí volem agrair la seva desinteressada col·laboració.

Alfred Redrado ha participat en totes les edicions

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Argentona