Connect with us

Calella

Calella, capital europea de l’Ironman, acull la prova 70.3

El 21 de maig rebrà a més de2.500 atletes de tot el planeta

Un Ironman 70.3, també conegut com Half Ironman (Mitja Ironman), és una de les carreres de triatló de mitja distància, organitzat per la World Triathlon Corporation (WTC), que ho va instituir en 2005. El 70.3 té una distància de 1,9 km de natació, 90 km de ciclisme i 21,1 km d’atletisme.

La suma d’aquestes distàncies són 113 km., aproximadament 70.3 milles, d’aquí el nom de la prova. Cada distància de natació, bicicleta i atletisme són la meitat de les distàncies dels segments que es troben en un triatló Ironman. L’Ironman 70.3 culmina cada any amb un Campionat del Món que se celebra a Las Vegas (Estats Units), participant els atletes que hagin obtingut la classificació en les proves classificatòries, durant els mesos anteriors a la carrera. L’Ironman 70.3 Barcelona ofereix 30 places classificatòries per aquest campionat.

El 70.3 té una distancia d’1’9 km de natació, 90 km de ciclisme i 21,1 km d’atletisme

  El 20 de maig de l’any passat es va signar l’acord de renovació per tres anys més tant de l’Ironman 70.3 com de I’Ironman Barcelona en una cerimònia oficial presidida per l’alcaldessa de la ciutat de Calella, Montserrat Candini i a la qual van assistir Paul Huddle, cap d’operacions de Ironman Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i Agustí Pérez, director de Ironman i Ironman 70.3 Barcelona. “Per a Calella és un honor donar la benvinguda als atletes i famílies que viatgen a la nostra ciutat per gaudir de la suma d’esport i turisme que defineix a Ironman”, va dir Montserrat Candini.

Vàlida per al campionat del món, és l’aperitiu de l’Ironman que viurà Calella  l’1 d’octubre

Coneguda per la seva magnífica ubicació a la “Costa del Maresme” i el seu distintiu i històric far, Calella és coneguda com un lloc molt turístic i d’esport. Amb 19.000 habitants i situada a 50 km de Barcelona, centre econòmic i polític de Catalunya, Calella s’ha convertit ràpidament en un dels punts calents del triatló a Europa. Els més de 2.500 atletes podran gaudir del sector de natació a una volta en el Mar Mediterrani, començant i acabant a la platja de Calella. Els 90 km en bicicleta es faran per les carreteres interiors tancades al trànsit abans de tornar a la zona de transició a la platja. La cursa a peu discorre al costat de la costa, fent el gir a la veïna població de Pineda de Mar les dues voltes que composen els 21,1 km. A més a més els esportistes poden gaudir dels nombrosos restaurants i una animada vida nocturna a Calella, per no parlar de les platges daurades i els abundants esports aquàtics i activitats que es poden fer a l’aire lliure. Un passeig pel nucli històric és una obligació. La cursa passa pel costat del far que s’ha convertit en un emblema de la ciutat. 


Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Calella