Connect with us

Calella

Calella, destí de luxe d’esportistes d’elit

Les excel·lents instal·lacions esportives i hoteleres del municipi, un pol d’atracció

És ben sabut que, gràcies al nivell de les seves instal·lacions esportives, de la seva gran oferta hotelera i al seu clima privilegiat, el municipi de Calella és un dels centres neuràlgics de l’esport maresmenc i, fins i tot, català.

Des de l’IRONMAN fins a la Volta Ciclista, són moltes les proves de renom que passen per Calella, a més de l’esport amateur i de base, que és molt nombrós i divers. Però no només es tracta de proves al calendari, sinó que el municipi s’ha convertit aquest any en base d’operacions i de preparació d’equips i esportistes olímpics que volen anar a París 2024, molts d’ells amb una carrera ja consolidada i amb medalles olímpiques i mundials al seu palmarès.

El cas més demostratiu d’això què els expliquem és l’equip nacional d’Atletisme de la República Txeca. Un centenar d’esportistes txecs ha viatjat a Calella per preparar-se per a la cita olímpica, i entre ells es troba la campiona d’Europa de 3000 metres obstacles, Karolina Jarosova.

També destaca la presència d’un gran elenc d’esportistes italians, molts d’ells medallistes olímpics i mundials com Thomas Ceccon, Nicolò Martinenghi i Alessandro Miressi (tots tres nedadors). També podrem trobar a Calella a la jove nedadora Benedetta Pilato. Amb només 19 anys, la italiana ja és campiona del món i d’Europa dels 100 metres braça i buscarà la glòria a París aquest estiu.

Un altre il·lustre nedador que es prepara a Calella és el noruec Henrik Christiansen, medallista de plata europeu i mundial en 400 i 800 metres estil lliure, respectivament. Per últim, cal destacar també la presència del duet colombià de natació sincronitzada.

Aquest viatge massiu d’esportistes cap al municipi de l’Alt Maresme dona fe dels grans atractius que té per als esportistes, alhora que permet desestacionalitzar la temporada hotelera i, cada any més, posar el nom de Calella a l’avantguarda mundial de l’esport d’elit.

More in Calella