Connect with us

Calella

Calella, terra de campions

NIL SALÁN, JAUME PUIG i ORLANDO SAÑA, campions d’Espanya

El Club Tennis Taula Calella està d’enhorabona. Tres dels seus membres han tornat recentment del Campionat d’Espanya celebrat a Guadalajara amb quatre títols (medalles d’or) sota el braç.

D’una banda, el joveníssim Nil Salán, que complirà nou anys a l’octubre, s’ha proclamat campió d’Espanya prebenjamí i subcampió benjamí per equips.

D’altra banda, el president i fundador de l’entitat, el mític Jaume Puig, que va arribar a ser regidor d’Esports de Calella en el seu moment, va revalidar el títol de campió d’Espanya de la categoria +75 conquistat l’any passat, tenint en compte que ja ho va ser de +40, +50 i +60. Com ell, un altre soci del CTT Calella va pujar al podi, Orlando Saña, campió de la categoria +65. Aquest últim va ser un dels grans jugadors de la seva època, arribant a ser el millor palista infantil i juvenil del país. Tots dos junts formen l’equip Tarinas Calella +65 i van aconseguir la medalla de bronze a Guadalajara.

Orlando Saña i Jaume Puig, campions d’Espanya +65 i +75 respectivament

Nil Salán va començar a jugar a pàdel amb cinc anys, si bé, després d’una lesió al braç dret, se li va recomanar que practiqués un altre esport amb menys impacte. El gener de 2021, la seva mare, que és de Calella i exerceix de professora en un col·legi de Canet de Mar, el va apuntar al CTT Calella, on des del primer dia ha estat a les ordres d’Aitor Puig, un dels millors formadors d’aquest esport en l’àmbit català i espanyol.

L’Aitor destaca del Nil els seus grans dots per al tennis de taula, especialment la seva coordinació i motricitat. En dos anys i mig ha passat de començar des de zero a ser campió de Barcelona, de Catalunya i d’Espanya de la seva edat. És a dir, el triplet. El pare del Nil subratlla que “l’única cosa que pretenem és que el Nil gaudeixi i s’ho passi bé jugant a aquest esport, que sigui feliç, independentment del resultat final”. Una activitat esportiva que no interfereix en absolut amb les seves notes escolars, que són excel·lents.

Tant Jaume Puig com a president del CTT Calella, com Aitor Puig, el seu fill i responsable tècnic del club, es feliciten pel bon moment de forma d’una entitat que brilla per la seva tasca formativa.

El jove Nil Salán, de 8 anys, ha aconseguit el títol en la categoria prebenjamí al Campionat disputat a Guadalajara

ISAK FERNÁNDEZ torna a brillar

El nedador amb més projecció del CN Calella, el júnior de 17 anys Isak Fernández, ha tornat a triomfar en uns campionats d’Espanya. En aquesta ocasió ha assolit la medalla d’or als 200 metres papallona, i la de plata als 50 m i als 100 m papallona a l’edició del XLV Campionat d’Espanya júnior d’estiu que es va celebrar a les Piscines Municipals Son Hugo de Palma, a Mallorca, del 18 al 22 de juny.

En aquestes dues proves, l’Isak ha fet millor marca personal. A més, ha aconseguit la mínima per participar en el campionat d’Europa júnior a les tres proves, 200 m, 100 m i 50 m papallona. Cal recordar que el pinedenc té la millor marca nacional infantil en 100 i 200 metres papallona i es va penjar la medalla de plata en el 1r Festival Olímpic de la Joventut Europea representant Espanya. Ara entrena i estudia becat en el CAR de Sant Cugat i va ser escollit millor esportista en edat formativa en l’última Festa de l’Esport de Calella.

El nedador del CN Calella, campió d’Espanya júnior en 200 metres papallona

L’Isak no només no ha acusat el pas de la categoria infantil a la júnior, sinó que continua sent el millor nedador de papallona de la seva franja d’edat, entre els 17 i 18 anys.

Una progressió imparable des que va començar a nedar a la piscina del CN Calella amb tres anys.

More in Calella