Connect with us

Argentona

CB ARGENTONA: Estimant el bàsquet des de 1953

El bàsquet és un dels esports més arrelats i estesos del Maresme. I segurament dels més longeus. Comptem amb clubs amb una llarga història a la seva esquena que fa molts i molts anys que formen jugadors i competeixen.

Un extraordinari exemple del que diem el representa el Club Bàsquet Argentona, municipi del Maresme amb una gran tradició en aquest esport perquè està documentat que ja el 1933 es practicava el bàsquet quan un grup de noies muntaven i desmuntaven unes cistelles per  entrenar-se.

Oficialment, el 8 de gener del 1953 es va celebrar al Centre Parroquial el primer partit oficial del qual aleshores era el “CP Argentona” i que després de moltes anades i vingudes i canvis de noms, acabaria sent el Club Bàsquet Argentona. Els més vells del lloc recorden que el primer partit oficial es va disputar el 8 de gener de 1953 en ocasió de la Festa Major de Sant Julià entre el llavors anomenat CP Argentona i el Cabrera. Tres dies més tard es va constituir la primera junta directiva del club. Un any més tard, en la temporada 54-55, el club es va inscriure en la primera lliga de la seva existència, en tercera categoria del que llavors es deia Lliga Diocesana o OAR, on van quedar campions en la 56-57. Van pujar de categoria, van tornar a guanyar la Lliga de la 57-58, fet que els va donar dret a jugar a la primera divisió a l’any següent, proclamant-se igualment guanyadors de la competició. Tota una fita.

L’entitat, amb diferents noms, ha assolit al llarg de la seva història grans fites i ha guanyat moltes lligues jugant en categories importants

Estem parlant, segurament, de l’època daurada de l’entitat, ja que en la 63-64, l’equip femení va quedar subcampió de Catalunya i campió un any més tard, la qual cosa li va donar dret a participar en el Campionat d’Espanya, sent subcampiones i ascendint a la Lliga Nacional.

En els anys successius es van repetir alguns d’aquests èxits en equips inferiors, com el júnior, que va quedar campió de lliga en els anys vuitanta, demostrant-se que a Argentona, en qüestió de bàsquet, se sabia cuidar molt bé el planter. Va ser precisament a mitjans dels 80 quan el club va fer un salt de qualitat, així com tot l’esport argentoní, en inaugurar-se la pista poliesportiva i descongestionant el Centre Parroquial.

A mitjans dels noranta, i després de superar períodes de grans dificultats, el CB Argentona tenia 12 equips federats i va aconseguir el sènior masculí el 1999 l’ascens a segona categoria i va guanyar el Campionat de Catalunya, èxit que repetiria un any més tard. Precisament el sènior aconseguiria el 2002 l’ascens a Copa Catalana, la categoria més alta fins aleshores en la qual havia estat mai un equip del club. Un meravellós regal per endavant dels 50 anys de vida de l’entitat. Unes Noces d’Or que es van celebrar amb gran orgull el 2003.
present.

Des de fa tres anys el president del CB Argentona és Joan Burgués, de 56 anys i cap de manteniment d’una empresa. Els seus fills van començar a jugar en el club (la seva filla de 15 anys encara està en el júnior femení), d’aquí ve que a poc a poc s’hi anés implicant: “Treballem per a la gent d’Argentona, ja que gairebé tots els 300 nens i nenes que tenim són del poble”, posant el focus en la tasca formativa del club. “Intentem formar també els nostres entrenadors, perquè des del club puguin promocionar-se. Una corretja transmissora que ens permet ser un club on el gran pilar és la formació”.

Avui día el club compta amb onze equips masculins, vuit femenins i una Escola amb tres grups que és l’orgull de l’entitat: “Històricament han sortit grans jugadors d’Argentona que han arribat a equips capdavanters, com el Barça”, diu Burgués.

Del que més satisfet se sent el president és del comportament de jugadors, entrenadors i pares durant la pandèmia: “La implicació i l’esforç ha estat extraordinari, han continuat entrenant, fins i tot al carrer, i això s’ha traslladat a la pista, on s’estan aconseguint grans resultats”. Precisament aquest any el club organitza el seu 25è Campus d’Estiu. L’ any passat, malgrat la pandèmia, van participar 125 nens i nenes. Tot un èxit.

Avui dia l’entitat compta amb 11 equips masculins, vuit femenins i una nodrida escola amb tres grups diferents

Econòmicament el club està sanejat i gaudeix d’una gran estabilitat: “Només tenim un problema i ja l’hem traslladat a l’ajuntament. Necessitaríem més hores de pistes en els dos pavellons per tenir més qualitat d’entrenaments. Necessitem més espai”. Igualment vol destacar “la gran tasca que durant aquests anys està fent Xavier Rodríguez, el nostre coordinador, i menció especial també per Carles Juanola, responsable de COVID en un any tan difícil”.

Encara que diu que pot caure en el tòpic, Burgués destaca la filosofia del club: “Competim i volem guanyar i ascendir de categoria, sí, però per sobre de tot, el més important és educar els nostres nens i nenes. Que creixin com a persones educades i respectuoses i l’esport és el millor vehicle per aconseguir-ho”.

També destaca, per finalitzar, l’acord de col·laboració signat amb la UE Mataró, pel qual, tots els jugadors amb un cert nivell competitiu que necessitin pujar a una categoria que no tingui l’Argentona, podran jugar en el club mataroní. Al final, el Maresme és el gran beneficiat. És terra de bàsquet.

Joan Burgués
President


“Treballem per a la gent d’Argentona, ja que gairebé tots els 300 nens i nenes que tenim són del poble

JUNTA DIRECTIVA


President
Joan Francesc Burgués Castellà

Tresorera
Griselda Alvarez

Vocals
Joan Ramón Gil
Eva Luque
Ricard Osuna

Coordinador
Xavier Rodriguez

Responsable Covid19
Carles Juanola

Escola de Bàsqet
Fàtima Gallemí

Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

More in Argentona